Ελαττωματικός ο έλικας του αεροσκάφους του Μισόνι;

Ελαττωματικός ο έλικας του αεροσκάφους του Μισόνι;

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του γνωστού και διάσημου σχεδιαστή Μισόνι και της συζύγου του Μαουρίτσια Καστιλιόνι...

Ελαττωματικός ο έλικας του αεροσκάφους του Μισόνι;
Τέσσερις ημέρες αφότου το μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι μαζί με άλλα τέσσερα άτομα χάθηκε ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας, τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κανένα σημάδι ζωής.

Κλείσιμο
Πολλά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, από την υπόθεση απαγωγής, αεροπειρατείας μέχρι και βλάβης του αεροσκάφους που οδήγησε στην πτώση του.

Το τελευταίο φαίνεται να ενισχύεται από βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό Τv Lombardia κι έπειτα αναμεταδόθηκε από τα σημαντικότερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το βίντεο κατέγραψε φίλος του Μισόνι με το κινητό του τηλέφωνο ο οποίος δεν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος και δείχνει τον αριστερό έλικα να μην λειτουργεί καλά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Messaggero «ο έλικας προφανώς δεν γυρίζει καλά, χάνει στροφές και φαίνεται να σταματά. Είναι η στιγμή της απογείωσης του δικινητήριου. Τις εικόνες τράβηξε με το κινητό του ο Τζουζέπε Σκαλβέτζι ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Ρόζα Απόστολι δεν ανέβηκαν στο αεροσκάφος. Βέβαια το βίντεο δε αποδεικνύει μετά βεβαιότητας την βλάβη στο μικρό αεροπλάνο γιατί ενδέχεται να πρόκειται για οπτική ψευδαίσθηση, την ώρα που οι έλικες γυρίζουν και καταγράφονται από την κάμερα».


Δεν είναι λίγα πάντως τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κακοσυντηρημένα αεροσκάφη και έλλειψη σε ποιοτικά καύσιμα που οδηγούν πολλές φορές σε μοιραία αεροπορικά δυστυχήματα στην περιοχή.

Άλλωστε το 2009 όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Messaggero, ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη με πρωταγωνίστρια μια ντόπια. Η Ανα Αράνχο δήλωσε πως είχε πετάξει με ένα μικρό αεροσκάφος από την ίδια εταιρία που νοίκιασε ο Μισόνι, με επωνυμία Jomicol. Τον Αύγουστο λοιπόν εκείνης της χρονιάς η Αράνχο για καλή της τύχη απέφυγε τα χειρότερα όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε έπεσε από χαμηλό ύψος στη θάλασσα έπειτα από μηχανική βλάβη. Η γυναίκα μετά το ατύχημα υπέβαλε μήνυση στην εταιρία και έστειλε δημόσια επιστολή για να διαμαρτυρηθεί για την κακή συντήρηση των αεροπλάνων. 

«Πωλούν εισιτήρια για ιδιωτικά “avionetas” χωρίς να έχουν καμία νόμιμη κάλυψη. Αυτές οι επικίνδυνες συνθήκες δεν γίνονται γνωστές στους επιβάτες. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι σώα, όμως υπέφερε από νευρικό κλονισμό. Νόμιζα ότι θα πέθαινα. Ούτε ο κυβερνήτης του αεροπλάνου ούτε η εταιρία μου ζήτησαν ποτέ συγγνώμη ούτε με αποζημίωσαν για ηθική και υλική βλάβη», γράφει στην επιστολή της. Μάλιστα την κλείνει με την ευχή να μην υπάρξουν άλλα ατυχήματα και καλεί τις τοπικές αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και να λάβουν σοβαρά μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών.

Όπως φαίνεται όμως οι αρχές δεν συγκινήθηκαν από την οργισμένη επιστολή της Αράνχο.

Την ίδια ώρα έντονα είναι τα σενάρια που θέλουν τους επιβάτες του αεροσκάφους να έχουν πέσει θύματα απαγωγής από εμπόρους ναρκωτικών καθώς δεν έχουν βρεθεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα η οικογένειά του ελπίζει σε αυτή την πιθανότητα καθώς αυτό σημαίνει ότι ο αγαπημένος τους Βιτόριο αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί.

Ο «πατριάρχης», όπως συνηθίζουν να λένε οι Ιταλοί τον πατέρα του 58χρονου, Οτάβιο Μισόνι μίλησε για πρώτη φορά στον Τύπο δηλώνοντας «ελπίζουμε σε μια απαγωγή, ελπίζουμε, ελπίζουμε». Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις της αδελφής του 58χρονου Αντζελα η οποία είπε «δεν θα εγκαταλείψουμε. Ελπίζουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στο έργο των αρχών». Οσο για τον γιο του διάσημου σχεδιαστή Οτάβιο τζούνιορ απευθύνθηκε μέσω Twitter σε όλους, ζητώντας βοήθεια να βρεθεί ο πατέρας του.

Η ειρωνεία πάντως είναι ότι ο Βιτόριο Μισόνι παρέτεινε τις διακοπές τους λίγες ημέρες αργότερα από την καθορισμένη αναχώρησή του ώστε να απολαύσει ακόμα περισσότερο τη φύση του νησιωτικού συμπλέγματος Ελ Ρόκε που φημίζεται για την παραδεισένια ομορφιά του…

Ο Βιτόριο Μισόνι είναι ο γιος του Οτάβιο Μισόνι, ιδρυτή του οικογενειακού οίκου μόδας, γνωστού για τα ρούχα του με τα έντονα χρώματα, τις ρίγες και τα χαρακτηριστικά σχέδια. Είναι συνιδιοκτήτης του οίκου με τα αδέλφια του Λούκα και Άντζελα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης