Ο Ασάνζ ζήτησε να μπει τέλος στην «δίωξή» του

Ο Ασάνζ ζήτησε να μπει τέλος στην «δίωξή» του

Ο ιδρυτής του WikiLeaks έκανε έκκληση μέσω δορυφορικού τηλεφώνου, από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου του έχει δοθεί άσυλο από τον περασμένο Ιούνιο, προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να λήξει η «δίωξή» του...

Ο Ασάνζ ζήτησε να μπει τέλος στην «δίωξή» του
Ο ιδρυτής του WikiLeaks έκανε έκκληση μέσω δορυφορικού τηλεφώνου, από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου του έχει δοθεί άσυλο από τον περασμένο Ιούνιο, προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να λήξει η «δίωξή» του, αυτή των υποστηρικτών και συνεργατών του και να σταματήσουν τα κατασταλτικά-περιοριστικά της μέτρα εναντίον τού ιστοτόπου του.

«Ήρθε η ώρα, οι ΗΠΑ να σταματήσουν ταις διώξεις εναντίον των συνεργατών και υποστηρικτών μου και των υποτιθέμενων πηγών μας» δήλωσε ο Ασάνζ σε δορυφορική σύνδεση που είχε, απευθυνόμενος στην κατάμεστη αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Επιπλέον, είναι καιρός, ο πρόεδρος Ομπάμα να πράξει τα δέοντα και να στηρίξει τη μεγάλη αλλαγή –όχι με λόγια, αλλά με πράξεις» πρόσθεσε ο Ασάνζ.

Όπως ανέφερε το CNN, το τηλεφώνημα έγινε χάρη στη στήριξη των μελών της αποστολής του Ισμερινού στα Ηνωμένα Έθνη, χωρίς συμμετοχή  ή εισήγηση του ίδιου του Οργανισμού.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο:
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης