Ο Κορέα διαπραγματεύεται την τύχη του Ασάνζ

Ο Κορέα διαπραγματεύεται την τύχη του Ασάνζ

Ο Ισημερινός είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί για την τύχη του Τζούλιαν Άσανζ εάν η Βρετανία αποσύρει την απειλή της να πραγματοποιήσει έφοδο στην πρεσβεία της στο Λονδίνο, στην οποία έχει καταφύγει ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα.

Ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου νέος γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ
Ο Κορέα διαπραγματεύεται την τύχη του Ασάνζ
Ο Ισημερινός είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί για την τύχη του Τζούλιαν Ασάνζ εάν η Βρετανία αποσύρει την απειλή της να πραγματοποιήσει έφοδο στην πρεσβεία της στο Λονδίνο, στην οποία έχει καταφύγει ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks, δήλωσε χθες ο πρέοδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα.

Ο Κορέα έχει προσφέρει στον Ασάνζ άσυλο και ζήτησε από τη Βρετανία να τού επιτρέψει να εγκαταλείψει την πρεσβεία και να ταξιδέψει στον Ισημερινό. Ο Κορέα έχει τονίζει ότι ο Ασάνζ μπορεί να μείνει στον Ισημερινό "επ' αόριστον", ωστόσο έχει πει ότι είναι ανοιχτός σε συνομιλίες.

"Παρά την απρεπή και απαράδεκτη απειλή, εξακολουθούμε να είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο. Δεν περιμένουμε μια συγγνώμη, αλλά βεβαίως περιμένουμε από τη Βρετανία να αποσύρει την απειλή να εισβάλει στην πρεσβεία μας για να συλλάβει τον Ασάνζ", τόνισε ο Κορέα.

Ο Κορέα υπογράμμισε ότι στόχος του δεν ήταν ποτέ να εμποδίσει τον Ασάνζ να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη στη Σουηδία.

"Αυτό που έχουμε ζητήσει είναι εγγυήσεις ότι δε θα εκδοθεί σε τρίτη χώρα", τόνισε και πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που τού έχει χορηγηθεί άσυλο στον Ισημερινό, ο Ασάνζ μπορεί να παραμείνει "επ' αόριστον" στην πρεσβεία της χώρας αυτής στο Λονδίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης