Ξέσπασε η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ

Ξέσπασε η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ

 Βρετανία και η Σουηδία έχουν συμφωνήσει με τις αμερικανικές αρχές να βάλουν τον γιο μου φυλακή"...

Ξέσπασε η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ
Η Κριστίν Ασάνζ, μητέρα του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ξέσπασε σήμερα με δηλώσεις της λέγοντας μεταξύ άλλων πως "η Βρετανία και η Σουηδία έχουν συμφωνήσει με τις αμερικανικές αρχές να βάλουν τον γιο μου φυλακή".

Στη συνέχεια ανέφερε πως "ο γιος μου είναι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αμερικανική δικαιοσύνη αν φύγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει και εκδοθεί στη Σουηδία".
Κλείσιμο

Η Κριστίν Ασάνζ δήλωσε ότι ο γιος της της έχει πει πως οι κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του στη Σουηδία είναι κατασκευασμένες και έχουν στόχο "να με συλλάβουν για να εκδοθώ στις ΗΠΑ, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο".

Η μητέρα του 41χρονου Αυστραλού έκανε αυτές τις δηλώσεις από το σπίτι της στο Μπρίσμπεϊν λίγες ώρες προτού ο ίδιος ο Ασάνζ εκφωνήσει την πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την χορήγηση ασύλου από τον Ισημερινό.

"Τον ρώτησα τι συμβαίνει και μου είπε, είναι πολύ απλό, μαμά. Αν με ανακρίνουν στη Σουηδία θα πρέπει είτε να απορρίψουν την υπόθεση ή να μου απαγγείλουν κατηγορίες", σημείωσε η Κριστίν Ασάνζ στην τηλεφωνική της συνέντευξη.

"Με άλλα λόγια θέλουν να οδηγήσουν τον Τζούλιαν στη Σουηδία και να τον φυλακίσουν προτού τον ανακρίνουν (…) εκεί θα του απαγγελθούν κατηγορίες από τις ΗΠΑ", πρόσθεσε.

Κατήγγειλε επίσης την έλλειψη αντίδρασης από την πλευρά της αυστραλιανής κυβέρνησης.

"Είναι απαράδεκτο. Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ έκανε μόνο μια δήλωση ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις ΗΠΑ ώστε να διωχθεί δικαστικά ο WikiLeaks", συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης