Ισημερινός: «Αυτοκτονία» για τη Βρετανία μια εισβολή στην πρεσβεία

Ισημερινός: «Αυτοκτονία» για τη Βρετανία μια εισβολή στην πρεσβεία

Η Βρετανία θα διαπράξει «διπλωματική αυτοκτονία» αν επιχειρήσει  να εισβάλει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να συλλάβει και να εκδώσει τον Ασάνζ, ανέφερε ο πρόεδρος του Ισημερινού

Ισημερινός: «Αυτοκτονία» για τη Βρετανία μια εισβολή στην πρεσβεία
Η Βρετανία θα διαπράξει «διπλωματική αυτοκτονία» αν επιχειρήσει  να εισβάλει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να συλλάβει και να εκδώσει τον Ασάνζ, ανέφερε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος Κορέα, είπε ότι κάτι τέτοιο θα άνοιγε το δρόμο στην εισβολή σε βρετανικές αποστολές ανά τον κόσμο.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς σχετικά με το  εάν πιστεύει ότι δεν υπάρχει πλέον πιθανότητα οι βρετανικές αρχές να εισβάλουν στην πρεσβεία στο Λονδίνο προκειμένου να συλλάβουν τον Ασάνζ, ο Κορέα είπε ότι ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει «καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανασκεύασε ούτε ζήτησε συγγνώμη».

«Θα ήταν αυτοκτονία για τη Μεγάλη Βρετανία γιατί τότε κάποιοι θα μπορούσαν να μπουν στις εγκαταστάσεις των διπλωματικών τους αποστολών σε όλο τον κόσμο και αυτοί δεν θα μπορούσαν να πουν τίποτα» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής του Wikileaks διαμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού από τον Ιούνιο, ενώ η χώρα έκανε δεκτό το αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης