Περισσότεροι από 200.000 οι Σύροι πρόσφυγες

Περισσότεροι από 200.000 οι Σύροι πρόσφυγες

Περισσότεροι από 200.000 Σύροι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες στη 17μηνη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων αντικαθεστωτικών και κυβερνητικών στρατευμάτων στη Συρία

Περισσότεροι από 200.000 οι Σύροι πρόσφυγες
Περισσότεροι από 200.000 Σύροι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες στη 17μηνη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων αντικαθεστωτικών και κυβερνητικών στρατευμάτων στη Συρία, ξεπερνώντας κατά πολύ την πρόβλεψη των 185.000 προσφύγων μέχρι το τέλος της χρονιάς που είχε κάνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ο αριθμός αυτός αντικατοπτρίζει μια αύξηση περίπου 30.000 προσφύγων μόνο την τελευταία εβδομάδα στην Τουρκία, τον Λίβανο, το Ιράκ και την Ιορδανία, επισημαίνει εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

"Ξεπεράσαμε το επίπεδο των 202.512 προσφύγων στις γύρω περιοχές», τόνισε ο Έιντριαν Έντουαρντς από τη Γενεύη.

Κλείσιμο
"Στην Ιορδανία, ο αριθμός ρεκόρ των 2.200 προσφύγων πέρασε τα σύνορα στη διάρκεια της νύχτας και οι άνθρωποι αυτοί προωθήθηκαν στον καταυλισμό Ζαάτρι βόρεια», πρόσθεσε.

Στο Λίβανο έχουν καταφύγει μέχρι σήμερα 51.000 σύροι πρόσφυγες, είπε ο Έντουαρντς, ο οποίος τόνισε πως «η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα αυτή επιδεινώνεται και αυτό εμποδίζει την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Συρία».

Σύμφωνα με την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Επειγόντων Καταστάσεων, περισσότεροι από 3.500 πρόσφυγες έχουν διασχίσει τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας τις τελευταίες 24 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης