Συρία: «Δεν διαπράχτηκε σφαγή στο Τρέμσιχ»

Συρία: «Δεν διαπράχτηκε σφαγή στο Τρέμσιχ»

Η Συρία υποστηρίζει ότι τα γεγονότα στο κεντρικό χωριό Τρέμσιχ δεν συνιστούν σφαγή αλλά επρόκειτο για μια στρατιωτική επιχείρηση...

Συρία: «Δεν διαπράχτηκε σφαγή στο Τρέμσιχ»
Η Συρία έστειλε επιστολή στα Ηνωμένη Έθνη στην οποία υποστηρίζει ότι τα γεγονότα στο κεντρικό χωριό Τρέμσιχ δεν συνιστούν σφαγή αλλά επρόκειτο για μια «στρατιωτική επιχείρηση ανάμεσα στο στρατό και σε βαριά οπλισμένους άνδρες», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντίσι.

«Αυτό που έγινε στο Τρέμσιχ είναι ότι ένοπλες συμμορίες εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό και το μετέτρεψαν σε κέντρο τρομοκρατικών επιχειρήσεων», είπε ο Μακντίσι σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό και πρόσθεσε ότι "οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν χρησιμοποίησαν άρματα μάχης, αεροπλάνα, ελικόπτερα ή πυροβολικό...χρησιμοποίησαν ελαφρά όπλα--το βαρύτερο εκ των οποίων ήταν αντιαρματικές ρουκέτες RPG-7", είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν.

Ο Μακντίσι είπε ακόμη ότι η αρχική έκθεση της αποστολής των παρατηρητών του ΟΗΕ για το Τρέμσιχ συμφωνεί με την κυβερνητική εκδοχή. Οι παρατηρητές είπαν ότι «ζημιές εντοπίστηκαν μόνο σε πέντε κτίρια", σημείωσε ο Μακντίσι και αυτά ήταν τα σημεία που είχαν καταλάβει οι ένοπλοι».

Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι στο Τρέμσιχ διαπράχτηκε σφαγή με περισσότερους από 100 νεκρούς. Ο Μακντίσι είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 37 μαχητές και δύο αμάχους στο πλαίσιο εκστρατείας κατά του χωριού, απ΄όπου η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι αντάρτες πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε άλλες περιοχές.

«Χθες λάβαμε μια επιστολή από τον κ. Κόφι Άναν προς τον υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Μουάλεμ. Το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί για αυτή την επιστολή σχετικά με το τι συνέβη στο Τρέμσιχ είναι ότι (η επιστολή) δεν βασίζεται σε γεγονότα. Όσο πιο διπλωματικά γίνεται, λέμε ότι αυτή η επιστολή ήταν πολύ πρώιμη».
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε όλη τη Συρία-τέσσερις άμαχοι σε βομβαρδισμό της ανατολικής πόλης Ντέιρ αλ Ζουρ, δύο στην πόλη Χομς και δύο στο χωριό Καλάτ Μουντίκ της επαρχίας Χάμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης