Tι περιλαμβάνει το ισπανικό πακέτο μέτρων μαμούθ

Tι περιλαμβάνει το ισπανικό πακέτο μέτρων μαμούθ

Μαχαίρι στο δώρο Χριστουγέννων για τους δημοσίους υπαλλήλους και αύξηση του ΦΠΑ από το 18% στο 21%

Tι περιλαμβάνει το ισπανικό πακέτο μέτρων μαμούθ
Από το βήμα της Βουλής, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι προανήγγειλε το πρώτο μέρος του πακέτου μέτρων για εξοικονόμηση συνολικά 65 δισ. ευρώ, σε διάστημα δυόμισι χρόνων.
 
Στα μέτρα σοκ για την ισπανική κοινωνία περιλαμβάνεται η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από το 18% στο 21%, αλλά και η αναστολή χορήγησης δώρου Χριστουγέννων στους δημοσίους υπαλλήλους.
 
Και ενώ η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό και η οικονομία σε τροχιά ύφεσης, η Μαδρίτη καλείται να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2014 -έχοντας εξασφαλίσει παράταση ενός έτους από την ΕΕ.
 
Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων, ο Ραχόι αναφέρθηκε σε «επανεξέταση» των επιδομάτων ανεργίας -η οποία τον περασμένο Μάιο έφτασε το 24,6%- εκ βάθρων αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, μέσω της οποίας θα εξοικονομηθούν 3,5 δισ. ευρώ και αύξηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια.
 
Σε βαρύ κλίμα, ο αρχηγός του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε τα εξής: «Κατανοώ ότι τα μέτρα αυτά πλήττουν τον καθένα… Οι καταχρήσεις του παρελθόντος πληρώνονται σήμερα». Ο Ραχόι υπογράμμισε ότι αν και επίπονα, τα μέτρα του νέου πακέτου πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση, όπως επιτάσσει η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα του λόγω της κρίσης.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης