Η Τιμοσένκο δέχθηκε να την δει Γερμανός γιατρό

Η Τιμοσένκο δέχθηκε να την δει Γερμανός γιατρό

Η Ουκρανή αντιφρονούσα Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία υποφέρει από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, δέχτηκε να αναλάβει τη νοσηλεία της από την Τρίτη στην Ουκρανία ένας Γερμανός γιατρός

Η Τιμοσένκο δέχθηκε να την δει Γερμανός γιατρό
Η Ουκρανή αντιφρονούσα Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία υποφέρει από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, δέχτηκε να αναλάβει τη νοσηλεία της από την Τρίτη στην Ουκρανία ένας Γερμανός γιατρός, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της κλινικής Charite του Βερολίνου Καρλ Μαξ Αϊνχόουπλ.

"Η Τιμοσένκο είχε εκ των προτέρων συμφωνήσει να νοσηλευθεί από την Τρίτη 8 Μαΐου σε ένα νοσοκομείο στο Χαρκίβ στην ανατολική Ουκρανία, όπου κρατείται στις φυλακές, σύμφωνα με την κοινή δήλωση των Γερμανών και των Ουκρανών γιατρών που διαβάστηκε στον Τύπο από τον κ. Αϊνχόουπλ στην είσοδο της φυλακής όπου κρατείται η πρώην πρωθυπουργός.

"Ένας γιατρός της κλινικής Charite θα αρχίσει αμέσως τη θεραπεία με την υποστήριξη των Ουκρανών γιατρών", προστίθεται στο κείμενο που διαβάστηκε από τον κ. Αϊνχόουπλ τη παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας της Ουκρανίας Ραΐσα Μοϊσεγιένκο. Ο Αϊνχόουπλ και ο συνάδελφός του στην Charite Νόρμπερτ Χάας καθώς και η κυρία Μοϊσεγιένκο επισκέφθηκαν σήμερα την Τιμοσένκο, η οποία κάνει από τις 20 Απριλίου απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί κατά της βίας, της οποίας όπως ισχυρίζεται έχει πέσει θύμα μέσα στη φυλακή.

Κλείσιμο
Οι Γερμανοί, που έχουν ήδη εξετάσει την Τιμοσένκο στη φυλακή τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο, αρνήθηκαν πάντως να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις βιαιότητες αυτές που οι ουκρανικές αρχές έχουν αρνηθεί.

Φυλακισμένη από τον περασμένο Αύγουστο, η αντιφρονούσα εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης