Γερμανία: «Ανησυχία» για την τύχη της Τιμοσένκο

Γερμανία: «Ανησυχία» για την τύχη της Τιμοσένκο

Έντονη ανησυχία εκφράζει η Γερμανία για τις πληροφορίες ότι η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο ξυλοκοπήθηκε από τους φρουρούς της κατά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή....

Γερμανία: «Ανησυχία» για την τύχη της Τιμοσένκο
Έντονη ανησυχία εκφράζει η Γερμανία για τις πληροφορίες ότι η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο ξυλοκοπήθηκε από τους φρουρούς της κατά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή.

«Αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, τότε η συμπεριφορά των ουκρανικών σωφρονιστικών αρχών είναι απαράδεκτη και δυσανάλογη», είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

Ο δικηγόρος της Τιμοσένκο δήλωσε χθες ότι η πρώην πρωθυπουργός από την Παρασκευή έχει ξεκινήσει απεργία πείνας.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση της υγείας της είναι κακή, μπορείτε να φανταστείτε τι συνέπειες μπορεί να έχει η απεργία πείνας. Για αυτό πλέον σήμερα είναι σημαντικότερο από ποτέ άλλοτε να της επιτρέψουν να λάβει την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Η προσφορά της Γερμανίας να την περιθάλψει ισχύει ακόμη», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σε άλλη συνέντευξη Τύπου.

«Το πρότεινα εγώ ο ίδιος στον Ουκρανό ομόλογό μου την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στο θέμα του μποϊκοτάζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2012, που θα διεξαχθεί εν μέρει στην Ουκρανία, ο Βεστερβέλε είπε ότι δεν περιμένει να υπάρξουν πολλές εκκλήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Αντιθέτως, το πρωτάθλημα είναι μια καλή ευκαιρία, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που προκαλεί, να διαπιστώσουμε από κοντά πού βρίσκονται τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης και αν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης