Βενετία: Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου σε γυναικεία φυλακή

Βενετία: Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου σε γυναικεία φυλακή

Το πρώτο ταξίδι εκτός Ρώμης εδώ και μήνες - Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, αλλά μπορεί επίσης να γίνει ένας τόπος ηθικής και υλικής αναγέννησης, είπε στις κρατούμενες

pope_venice_2
Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε γυναικεία φυλακή στη Βενετία σήμερα Κυριακή κατά τη διάρκεια του πρώτου του ταξιδιού εκτός Ρώμης εδώ και επτά μήνες.

Ο Φραγκίσκος έφτασε με ελικόπτερο στις 8 το πρωί στο προαύλιο της γυναικείας φυλακής στο νησί Τζιουντέκα και χαιρέτησε μία προς μία τις περίπου 80 κρατούμενες, το προσωπικό και τους εθελοντές.

Σε όλη τη διάρκεια της παποσύνης του έχει ταχθεί υπέρ των φυλακισμένων και των περιθωριοποιημένων, ενθάρρυνε τις φυλακισμένες γυναίκες να ξαναχτίσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού τους.

«Η φυλακή είναι μια σκληρή πραγματικότητα και προβλήματα όπως ο υπερπληθυσμός, η έλλειψη εγκαταστάσεων και πόρων και τα επεισόδια βίας, προκαλούν μεγάλο πόνο», είπε, καθισμένος μπροστά στις κρατούμενες. «Αλλά μπορεί επίσης να γίνει ένας τόπος ηθικής και υλικής αναγέννησης».

Κλείσιμο
Ζήτησε ακόμη, όπως αναφέρει ο Guardian, το σωφρονιστικό σύστημα «να προσφέρει στους κρατούμενους τα εργαλεία και τον χώρο για την ανθρώπινη, πνευματική, πολιτιστική και επαγγελματική ανάπτυξη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την υγιή επανένταξή τους».

Στα 11 χρόνια από τότε που έγινε επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, πιο πρόσφατα όμως η εύθραυστη υγεία του τον κρατά στη Ρώμη.

Το τελευταίο του ταξίδι ήταν στη Μασσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο.



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έγινε το φονικό στο Μαρούσι: Μπλόκαρε το πιστόλι του θύματος και ο δράστης τον μαχαίρωσε στον λαιμό

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά

Πρώην σύζυγος εμίρη του ISIS αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες στη Γαλλία - «Ήξερε ότι ο άνδρας της με βίαζε» λέει Γεζίντι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης