Καναδάς: Έξι συλλήψεις για τη μεγάλη κλοπή του χρυσού από το αεροδρόμιο του Τορόντο

Καναδάς: Έξι συλλήψεις για τη μεγάλη κλοπή του χρυσού από το αεροδρόμιο του Τορόντο

Η αστυνομία μιλά για «δουλειά εκ των έσω» – Οι δράστες έλιωσαν τον χρυσό για να αγοράσουν όπλα

gold
Η αστυνομία στον Καναδά και τις ΗΠΑ που ερευνά τη κλοπή χρυσού αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο κεντρικό αεροδρόμιο του Τορόντο συνέλαβε έξι άνδρες και κατέσχεσε δεκάδες πυροβόλα όπλα.

Πριν από ένα χρόνο είχαν κλαπεί 6.600 ράβδοι χρυσού, αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων, και 2,7 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά. Ο χρυσός και τα μετρητά ήταν σε αποθήκη στο διεθνές αεροδρόμιο Πέρσον του Τορόντο.

Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη πέντε ατόμων στον Καναδά και ενός στις ΗΠΑ, έπειτα από έρευνα στις δύο χώρες ενώ απήγγειλαν 19 κατηγορίες και εξέδωσαν τρία εντάλματα.

Οι κλέφτες έφτασαν στο αεροδρόμιο με φορτηγό και κατάφεραν να διαφύγουν με τον χρυσό αφού προσκόμισαν μια γνήσια φορτωτική, η οποία όμως είχε χρησιμοποιηθεί για μια παραγγελία θαλασσινών την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο χρυσός είχε φθάσει πρόσφατα από τη Ζυρίχη. Οι δράστες τον έλιωσαν και φέρονται να τον χρησιμοποίησαν για την αγορά πυροβόλων όπλων που προορίζονταν για πώληση στον Καναδά στο πλαίσιο κυκλώματος διακίνησης. Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν δοχεία για την τήξη του χρυσού και καλούπια.

Η αστυνομία μιλά για «δουλειά εκ των έσω». Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ένας 54χρονος υπάλληλος της Air Canada ενώ ένας δεύτερος υπάλληλος, 31 ετών, καταζητείται.

Ο φερόμενος ως οδηγός του φορτηγού κρατείται στις ΗΠΑ. Τον σταμάτησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας στην Πενσυλβάνια και βρέθηκαν στην κατοχή του 65 πυροβόλα όπλα.

Η αεροπορική εταιρεία και η εταιρεία τεθωρακισμένων αυτοκινήτων που διαχειρίστηκε το φορτίο εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαμάχη, με την καθεμία να λέει ότι η άλλη φταίει για μια από τις μεγαλύτερες ληστείες που έγιναν ποτέ στον Καναδά.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα - Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή

Σάλος με δρομείς από την Αφρική που άφησαν Κινέζο να κερδίσει τον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου - «Ήταν φίλος μας» - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης