Λονδίνο: Διαδηλώσεις για εκεχειρία στη Γάζα - Με σημαίες και πλακάτ στα χέρια, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Λονδίνο: Διαδηλώσεις για εκεχειρία στη Γάζα - Με σημαίες και πλακάτ στα χέρια, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα» και «Σταματήστε τη γενοκτονία» ήταν μερικά από τα συνθήματα

diadilosi
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Λονδίνο με αίτημα την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, έπειτα από πέντε και πλέον μήνες ενός καταστροφικού πολέμου μεταξύ του Ισράηλ και του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Με αφετηρία το Hyde Park Corner, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης «Palestine Solidarity Campaign», ολοκληρώνοντας, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, την πορεία τους μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία, όπου είχε στηθεί ένα βήμα για ομιλίες.

londino
londino-


Κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες, το πλήθος φώναζε το σύνθημα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» και ζητούσε να εφαρμοστεί «τώρα» μια κατάπαυση του πυρός, καταγγέλλοντας τους περισσότερους από 30.000 νεκρούς που έχουν προκαλέσει τα ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με τις αρχές της παλαιστινιακής οργάνωσης.





Κλείσιμο




Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ στα οποία διάβαζε κανείς συνθήματα όπως «Σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα» ή «Σταματήστε τη γενοκτονία», αλλά επίσης «από τον ποταμό (Ιορδάνη) έως τη θάλασσα (της Μεσογείου)», ένα αμφιλεγόμενο σύνθημα που συνδέεται από ορισμένους με την καταστροφή του Ισραήλ.

Η αστυνομία, που κατηγορείται από ορισμένους πολιτικούς αξιωματούχους της δεξιάς πτέρυγας του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος ότι εμφανίζεται συμβιβαστική προς τους διαδηλωτές, διαβεβαίωσε πως θα κάνει τη δουλειά της «χωρίς φόβο» και θα παραμείνει «ανεξάρτητη, αμερόληπτη» υπερασπιζόμενη την ίδια ώρα «το δημοκρατικό δικαίωμα» στη διαδήλωση.





«Αυτές οι διαδηλώσεις εξελίσσονται σε πορείες μίσους κατά του Ισραήλ και εμείς πιστεύουμε πως φτάνει», κατήγγειλε ο Ιτάι Γκάλμαντι, διοργανωτής μιας αντι-διαδήλωσης σήμερα στο Λονδίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PA.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 48χρονος παιδόφιλος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 15χρονης

Δείτε βίντεο: Ισχυροί άνεμοι μετακίνησαν λίμνη της Καλιφόρνιας κατά τρία χιλιόμετρα

«Βαβυλωνία»: Το απίστευτο γλωσσικό χάος στην Ελλάδα του 1827
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης