Παρίσι: Δεν αποκλείουμε καμία επιλογή απέναντι στη Ρωσία

Παρίσι: Δεν αποκλείουμε καμία επιλογή απέναντι στη Ρωσία

«Καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι κυβερνοεπιθέσεις από ρωσικής πλευράς θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν» προειδοποιεί Γάλλος αξιωματούχος

080_HL_XBOUZAS_1627347
Την ανάγκη να παραμείνει ανυποχώρητη η ΕΕ έναντι της Ρωσίας υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Journal Du Dimanche ο αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά ζητήματα Γάλλος υφυπουργός Ζαν-Νοέλ Μπαρό, λέγοντας ότι δεν αποκλείει καμία επιλογή απέναντι στον «εισβολέα».

«Ο αγώνας των Ουκρανών είναι και δικός μας γιατί η ιμπεριαλιστική φαντασίωση του Πούτιν δεν περιορίζεται προφανώς στην Ουκρανία. Θα ήταν σοβαρό λάθος να αποκλείσουμε επιλογές. Θα ήταν ένοχο να ενδώσουμε στο πνεύμα της συνθηκολόγησης. Η σταθερότητά μας απέναντι στον Πούτιν είναι η εγγύηση της ασφάλειάς μας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έδρασε σε απόλυτη συνεννόηση με τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ως προς το ζήτημα της ευρωπαΐκής άμυνας αναφέρει ότι «έλαβε μια εντελώς διαφορετική διάσταση από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, ιδίως με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη, ο οποίος κατέστησε δυνατή τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών, τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και σήμερα μας επιτρέπει κοινές επιχειρήσεις αγορών και παραγωγής όπλων».

Σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις από ρωσικής πλευράς, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «εδώ και δύο χρόνια, η Γαλλία είναι στόχος της επιθυμίας της Ρωσίας για επιθετικότητα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών και της πληροφορικής». «Καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν» προειδοποιεί ο Γάλλος αξιωματούχος.

Τέλος, αναφορικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στο επίπεδο ΕΕ ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό επισημαίνει ότι «το Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση ενισχύει την ικανότητά μας να προστατεύουμε αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ιδίως με υποχρεωτικές διαδικασίες στα σύνορα και ενισχυμένα μέσα: εγγραφή, φιλτράρισμα, μη είσοδο, επιστροφές. Μόνο ενεργώντας μεταξύ των Ευρωπαίων θα βάλουμε τέλος στην "Ευρώπη σουρωτήρι"».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ»

Ταϊλάνδη: Πιλότος έγινε... μαιευτήρας εν πτήσει και βοήθησε μια επιβάτιδα να γεννήσει

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 70χρονος που θώπευσε ανήλικη με νοητική υστέρηση - Τη φίλησα σαν την κόρη μου, είπε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης