Ρωσία: Μετά τις απειλές για πυρηνικό πόλεμο, ο Πούτιν μιλά για... οικολογική συνείδηση και ζητά από τους πολίτες να αθλούνται

Ρωσία: Μετά τις απειλές για πυρηνικό πόλεμο, ο Πούτιν μιλά για... οικολογική συνείδηση και ζητά από τους πολίτες να αθλούνται

Οι υποσχέσεις για επενδύσεις και αυξήσεις μισθών - Παροτρύνει τα ζευγάρια να γίνουν πολύτεκνοι

putin-grafeio-arthro
Εκτός από τις εμπρηστικές δηλώσεις του δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, όπως ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε πυρηνικό πόλεμο σε περίπτωση που η Δύση αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στην Ουκρανία, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έδωσε και... συμβουλές ευ ζην.

Ο Πούτιν, όπως είπε, προβληματίζεται ιδιαίτερα για τη μείωση του ποσοστού των γεννήσεων, τον αυξανόμενο αριθμό των εθισμένων στο αλκοόλ όπως και για την καθιστική ζωή των συμπολιτών του, την αποφυγή της άθλησης.

«Σταματήστε να πίνετε, ξεκινήστε να κάνετε σκι», είπε ο Πούτιν, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του.

Ο Ρώσος πρόεδρος φιλοτεχνώντας ένα προφίλ οικολογικής συνείδησης, υποστήριξε ότι δίνει μεγάλη σημασία στη «μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων».

Κλείσιμο
Υποστήριξε ότι, για να το πράξει αυτό, θα αυξήσει τους μισθούς όλων όσοι εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, προκειμένου να «φυτευτούν περισσότερα δέντρα από όσα κόβουμε», να προστατευτούν τα ρωσικά δάση, να φτιαχτούν πάρκα.

Αναφερόμενος στους στόχους του σχετικά με την εχγώρια πολιτική, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι θέλει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη νεολαία. Αυτό περιλαμβάνει, όπως σημείωσε, τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής στη Ρωσία για να διασφαλιστεί ότι η επόμενη γενιά είναι «ισχυρή».

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο δημογραφικό, σχολίασε την κατρακύλα του ποσοστού των γεννήσεων στη Ρωσία και ζήτησε περισσότερες «πολύτεκνες οικογένειες».

Για τον Ρώσο πρόεδρο, «οι οικογενειακοί δεσμοί καταστρέφονται» στη Δύση ενώ για την πατρίδα του, εξήρε την ανάγκη προώθησης των «παραδοσιακών αξιών».

«Οι πολύτεκνες οικογένειες πρέπει να γίνουν ο κανόνας» δήλωσε ο Πούτιν.

Υποσχέθηκε μάλιστα σημαντικά φορολογικά κίνητρα σε οικογένειες που θα αποκτήσουν τρίτο παιδί.

Επιπλέον, υποσχέθηκε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό.

Ο Πούτιν καθώς κάλεσε τους πολίτες να ασχοληθούν περισσότερο με τον αθλητισμό, υποσχέθηκε περισσότερες επενδύσεις σε αθλητικές και υγειονομικές εγκαταστάσεις όπως και στα σχολεία.

Τέλος, ο Ρώσος ηγέτης δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τις επενδύσεις στην επιστημονική έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών και διαστημικών προγραμμάτων.

Στόχος του, όπως είπε, είναι να κάνει τη Ρωσία μια τεχνολογικά ανεξάρτητη χώρα.

Για να γίνει αυτό, η χώρα του πρέπει να εξαρτάται «λιγότερο από τις εισαγωγές» και «να κατασκευάζει καταναλωτικά αγαθά σε πολύ μεγαλύτερους όγκους».

Ο ίδιος πάντως ευελπιστεί να κάνει τη Ρωσία την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο μέσα «στην επόμενη δεκαετία».

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ξεκινούν τρεις ημέρες με καταιγίδες - Πού θα χτυπήσουν

Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Αλίκη Βουγιουκλάκη «ξανά μαζί» σε μουσείο κέρινων ομοιωμάτων


Επιχείρηση Illuminati: Aκόμη δύο συλλήψεις μελών της σπείρας που πλαστογραφούσε έγγραφα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης