Η Ryanair προειδοποιεί με αυξήσεις εισιτηρίων αν δεν παραλάβει αρκετά αεροσκάφη από τη Boeing

Η Ryanair προειδοποιεί με αυξήσεις εισιτηρίων αν δεν παραλάβει αρκετά αεροσκάφη από τη Boeing

Η παράδοση των αεροσκαφών τύπου 737 Max έχει καθυστερήσει λόγω του ατυχήματος στις αρχές του έτους σε πτήση της Alaska Airlines

ryanair
Η αεροπορική εταιρεία Ryanair μπορεί να αναγκαστεί να μειώσει τις πτήσεις και να αυξήσει τους ναύλους κατά τη θερινή περίοδο, επειδή η Boeing δεν μπορεί να παραδώσει έγκαιρα τα αεροσκάφη που υποσχέθηκε.

Ο Μάικλ Ο'Λίρι, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών, δήλωσε ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 10% εν μέρει λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις αεροσκαφών.

Η Boeing έχει πληγεί από το περιστατικό με την έκρηξη στην άτρακτο ενός 737 Max 9 της Alaska Airlines στις αρχές του έτους. Από τότε έχουν έλθει στο φως και άλλα προβλήματα με ορισμένα 737 και έχει διαταραχθεί το χρονοδιάγραμμα παραγωγής της Boeing.

Όπως επισημαίνει το CNN, η Ryanair ανέμενε ότι η Boeing θα της παρέδιδε 57 αεροσκάφη Max 8-200 μέχρι το τέλος Απριλίου.

Κλείσιμο
Την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair δήλωσε ότι είναι «αρκετά σίγουρος» ότι η αεροπορική εταιρεία θα παραλάβει 30-40 αεροσκάφη, αλλά «πολύ λιγότερο σίγουρος» ότι θα λάβει 45 με 50.

Σε περίπτωση που παραδοθούν μέχρι και 40 αεροσκάφη, η Ryanair μπορεί να χρειαστεί «να ανακοινώσει κάποιες μικρές περικοπές στο πρόγραμμα» μέχρι το τέλος Μαρτίου, φέρεται να είπε ο διευθύνων σύμβουλος. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τους αεροπορικούς ναύλους κατά 5% έως 10% αυτό το καλοκαίρι.

Η ζήτηση για διεθνή ταξίδια ανέκαμψε πέρυσι, προκαλώντας εκτίναξη των αεροπορικών ναύλων σε όλο τον κόσμο.

Εκπρόσωπος της Boeing, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι σε επικοινωνία με τους πελάτες σχετικά με τις αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντινούπολη: Προειδοποιητικές πινακίδες μέχρι και για τσουνάμι - Δεδομένος ο μεγάλος σεισμός, λέει ο Λέκκας

Ζάκυνθος: Φοβάμαι ότι θα μου κάνει κακό, λέει η 19χρονη για τον 27χρονο που κατηγορείται ότι διέκοψε βίαια την κύηση της

Αγία Βαρβάρα: Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά το φονικό - Ο πεθερός κυκλοφορούσε με την καραμπίνα στο χέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης