Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεδριάζει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για την παρατάση της εκεχειρίας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεδριάζει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για την παρατάση της εκεχειρίας

H τρέχουσα συμφωνία με τη Χαμάς αναμένεται να λήξει στις 7 το πρωί - Η διαφωνία περιστρέφεται γύρω από τη σύνθεση της νέας λίστας ομήρων

MixCollage-30-Nov-2023-03-11-AM-6016
Ισραήλ και Χαμάς δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία σχετικά με τη λίστα των ομήρων που θα απελευθερωθούν στον επόμενο γύρο που θα οδηγήσει και σε παράταση της εκεχειρίας για τουλάχιστον ακόμα δύο ημέρες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου της ισραηλινής κυβέρνησης προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η εκεχειρία ξεκίνησε την Παρασκευή στις 7 το πρωί. Με τη διήμερη παράταση, η τρέχουσα συμφωνία αναμένεται να λήξει στις 7 το πρωί της Πέμπτης (30/11). Την ίδια ώρα λήγει και η προθεσμία για τη νέα λίστα ομήρων και η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα σταματήσει την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. Η τρέχουσα διαφωνία περιστρέφεται γύρω από τη σύνθεση της λίστας, με το Ισραήλ να επιμένει να περιλαμβάνει γυναίκες και παιδιά όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στο Ισραήλ τα μεσάνυχτα, λίγες ώρες πριν από τη λήξη της τρέχουσας εκεχειρίας στις μάχες στη Γάζα, με σκοπό να πιέσει το Ισραήλ να παρατείνει την ανακωχή με τη Χαμάς και τη διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Κλείσιμο
Ο βασικός διαμεσολαβητής του Κατάρ είναι «πολύ αισιόδοξος» ότι θα ανακοινωθεί παράταση. Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε νωρίτερα ότι το Ισραήλ προσπαθεί να δει «αν υπάρχει πιθανότητα» να παρατείνει την εκεχειρία με τη Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός είναι προετοιμασμένος για το επόμενο στάδιο του πολέμου στη Γάζα όταν τελειώσει η εκεχειρία, δήλωσε την Τετάρτη ο αρχηγός του επιτελείου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, σύμφωνα με δήλωση του IDF.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Σούνακ: Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά

Μαθητές γυμνασίου στο Ηράκλειο βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου


Δείτε βίντεο με σωματοφύλακες ράπερ να χτυπούν άγρια νεαρό που ζήτησε να βγει μαζί του φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης