Πόλεμος στο Ισραήλ: Ελεύθερη από τη Χαμάς και η δεύτερη όμηρος με αμερικανική υπηκοότητα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ελεύθερη από τη Χαμάς και η δεύτερη όμηρος με αμερικανική υπηκοότητα

Η Λιάτ Μπεϊνίν Ατζίλι είναι ασφαλής και σύντομα θα είναι σπίτι με τα τρία της παιδιά, δήλωσε ο Μπάιντεν - Η 4χρονη Άμπιγκεϊλ ήταν η πρώτη Αμερικανίδα πολίτης που απελευθερώθηκε

MixCollage-30-Nov-2023-01-30-AM-2087
Ελεύθερη είναι και η δεύτερη όμηρος με αμερικανική υπηκοότητα που την κρατούσε η Χαμάς στη Γάζα, επιβεβαίωσε και ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγη ώρα μετά την απελευθέρωση των 10 Ισραηλινών και 4 Ταϊλανδών ομήρων, δήλωσε ότι η Λιάτ Μπεϊνίν Ατζίλι ήταν μεταξύ εκείνων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα.

«Η Λιάτ Μπεϊνίν Ατζίλι είναι ασφαλής στην Αίγυπτο, έχει περάσει τα σύνορα», είπε ο Μπάιντεν. «Μίλησα με τη μητέρα και τον πατέρα της και είναι πολύ ευγνώμονες και τα πράγματα πάνε καλά. Σύντομα θα είναι σπίτι με τα τρία της παιδιά».

Κλείσιμο


Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ανάμεσα στους 10 ομήρους που απελευθερώθηκαν την Τρίτη βρίσκονταν και  πέντε με διπλή υπηκοότητα — Ολλανδίας (1), Γερμανίας (3) και ΗΠΑ (1).



Η Ουάσιγκτον δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύει ότι οκτώ έως εννέα Αμερικανοί κρατούνται στη Γάζα.

H 49χρονη Ισραηλινοαμερικανή που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είναι η δεύτερη επιτυχημένη απελευθέρωση Αμερικανού ομήρου από την έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η Μπεϊνίν και ο σύζυγός της, Αβίβ Ατζίλι, αγνοούνται μετά την επίθεση στο κιμπούτ τους από τη Χαμάς, σύμφωνα με τον πατέρα της.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι τρεις Αμερικανοί –η 4χρονη Άμπιγκεϊλ Ένταν και δύο γυναίκες, τις οποίες δεν είχαν κατονομάσει προηγουμένως– αναμένεται να είναι μεταξύ των αρχικών 50 γυναικών και παιδιών που η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερώσει ως μέρος μιας συμφωνίας που ανακοινώθηκε μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς την περασμένη εβδομάδα.

Η 4χρονη Άμπιγκεϊλ αφέθηκε ελεύθερη την Κυριακή. Μετά την επιβεβαιωμένη απελευθέρωση της Λιάτ Μπεϊνίν Ατζίλι, η κατάσταση της δεύτερης Αμερικανίδας παραμένει ασαφής.

Η Μπενίν είναι καθηγήτρια ιστορίας σε γυμνάσιο και ξεναγός στο Παγκόσμιο Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Σούνακ: Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά

Μαθητές γυμνασίου στο Ηράκλειο βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου


Δείτε βίντεο με σωματοφύλακες ράπερ να χτυπούν άγρια νεαρό που ζήτησε να βγει μαζί του φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης