Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκκληση της πρωθυπουργού της Γαλλίας για «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα - «Μην πέσετε στην παγίδα της Χαμάς»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκκληση της πρωθυπουργού της Γαλλίας για «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα - «Μην πέσετε στην παγίδα της Χαμάς»

Εκτιμά ότι αυτός ο τρόπος θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός

israil_2
Η Γαλλία έκανε έκκληση για την κήρυξη μιας «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» ώστε να διανεμηθεί βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει «στην κατάπαυση του πυρός», δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, σε ομιλία της στην Εθνοσυνέλευση.

«Το άνοιγμα της μεθοριακής διάβασης της Ράφα είναι ακόμη πολύ περιορισμένο. Ζητούμε να ανοίξει η πύλη της Ράφα για να επιτραπεί η είσοδος» και άλλων φορτίων με ανθρωπιστική βοήθεια, είπε η Μπορν. «Για τη διανομή της βοήθειας απαιτείται μια ανθρωπιστική εκεχειρία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα ωστόσο, η Μπορν κάλεσε το Ισραήλ «να μην πέσει στην παγίδα της Χαμάς» και να δώσει μια «δίκαιη απάντηση» στην «τρομοκρατία», προσθέτοντας ότι η Γαλλία είναι «φίλη» τόσο του Ισραήλ, όσο και των Παλαιστινίων.

«Το να υποβαθμίζουμε, να δικαιολογούμε ή ακόμη και να δίνουμε άφεση στην τρομοκρατία σημαίνεται ότι δεχόμαστε πως θα ξαναχτυπήσει αύριο, στο Ισραήλ, τη Γαλλία ή οπουδήποτε αλλού. Δεν πρέπει να έχουμε κανέναν ενδοιασμό απέναντι σε τέτοια εγκλήματα», τόνισε η πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κώστας Σαμαράς: Ο Έλληνας «Πεταλούδας» εργάζεται πλέον ως δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ

Ερντογάν: Κατέθεσε στο Κοινοβούλιο το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης σε συρμό του ΗΣΑΠ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης