Ρωσία: Ο Λαβρόφ ελπίζει πως Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα επιστρέψουν σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ρωσία: Ο Λαβρόφ ελπίζει πως Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα επιστρέψουν σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η νέα πραγματικότητα και οι εξελίξεις από το 1967 μέχρι σήμερα

lavrov
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε χθες Παρασκευή την ελπίδα ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα επιστρέψουν σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Ελπίζω να λογικευτούν όλοι και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Λαβρόφ, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η νέα πραγματικότητα και οι εξελίξεις από το 1967 μέχρι σήμερα.

Ο Αλεξέι Ζάιτσεφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης την Παρασκευή ότι η Ρωσία καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει την απομάκρυνση ρώσων πολιτών από την εμπόλεμη ζώνη. Συμπλήρωσε ότι η Μόσχα παραμένει σε επαφή με βασικούς παράγοντες στη Μέση Ανατολή για τη διασφάλιση της απομάκρυνσης αμάχων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων και για ζητήματα που αφορούν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των ρώσων πολιτών που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την περιοχή των συγκρούσεων.


Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Standard & Poor’s: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Στα δύο το κόμμα για τη διαγραφή Τζουμάκα - «Πόλεμος» στα social

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Νάταλι και η μητέρα της είναι οι δύο γυναίκες που απελευθέρωσε η Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης