Αριζόνα: Πατέρας γδύθηκε ενώπιον σχολικής επιτροπής για να διαμαρτυρηθεί για το χαλαρό dress code των μαθητών

Αριζόνα: Πατέρας γδύθηκε ενώπιον σχολικής επιτροπής για να διαμαρτυρηθεί για το χαλαρό dress code των μαθητών

Ο 39χρονος πατέρας 4 παιδιών θεωρεί ότι οι νέοι ενδυματολογικοί κανόνες δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου από εκείνους που ισχύουν για τις... πισίνες

iralatham
Έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθεί για το σχέδιο σχολικής επιτροπής στην Αριζόνα να χαλαρώσει τους κανόνες ενδυμασίας για τους μαθητές επέλεξε ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών, o οποίος γδύθηκε κατά τη διάρκεια της επίμαχης συνεδρίασης, μένοντας μόνο με ένα σορτσάκι και ένα μπουστάκι.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Άιρα Λάθαμ άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής στην πόλη Γκίλμπερτ με το «στριπτίζ» του, που είχε ως στόχο να εκφράσει τη διαφωνία του με τις αλλαγές στο dress code των μαθητών.

O 39χρονος, που έχει τρεις γιους και μία κόρη, εξήγησε στο δίκτυο NBC ότι ο νέος κώδικας ενδυμασίας που προτείνεται για τα σχολεία της περιφέρειας Χάιλι είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν που ισχύει για τις δημόσιες πισίνες, αφού η μόνη απαγόρευση που περιλαμβάνει είναι η κάλυψη των εσωρούχων των παιδιών.

Κλείσιμο


Οι κανόνες ενδυμασίας που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα για τους μαθητές των σχολείων της περιφέρειας Χάιλι απαγόρευαν στα παιδιά να φοράνε ρούχα που άφησαν ακάπτυπτες περιοχές του στήθους ή του στομαχιού τους. Το νέο dress code (που τελικά υιοθετήθηκε από την επιτροπή, παρά τη διαμαρτυρία του 39χρονου) είναι πολύ πιο χαλαρό, και ουσιαστικά το μόνο που απαγορεύει στους μαθητές είναι να φοράνε ρούχα που αποκαλύπτουν τα εσώρουχά τους.

«Ως πατέρας, ανησυχώ πολύ για τα παιδιά μου αλλά για τα υπόλοιπα παιδιά της περιοχής» δήλωσε ο Λάθαμ, εκφράζοντας την άποψη ότι ο νέος τρόπος ντυσίματος των μαθητών μπορεί «να αποσπά την προσοχή» στην τάξη και ενδέχεται να ωθήσει ορισμένους γονείς να αλλάξουν σχολείο στα παιδιά τους.

Η διαμαρτυρία του Αμερικανού έγινε viral στα social media, διχάζοντας τους σχολιαστές. Αν και κάποιοι, με πιο συντηρητικές απόψεις, συμφώνησαν με τον πατέρα των 4 παιδιών, υπήρχαν και αρκετοί που εξέφρασαν τη διαφωνία τους, τονίζοντας ότι τα dress code που επέβαλαν στο παρελθόν τα σχολεία έβαζαν πάντα στο «στόχαστρο» τα έφηβα κορίτσια. Σε αρκετές περιπτώσεις, η εφαρμογή αυτών των κανόνων είχε ως αποτέλεσμα να στοχοποιούνται μαθήτριες με συγκεκριμένο σωματότυπο, που αντιμετώπιζαν εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς σε σχέση με τους συμμαθητές τους.




Ειδήσεις σήμερα:

Έτοιμο το Ισραήλ για πόλεμο σε Βορρά και Νότο - Φόβοι για «Ανατολικό Μέτωπο» με τζιχαντιστές στη Συρία ή το Ιράν

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την «έκρηξη» στη Μέση Ανατολή: Οι εκτιμήσεις και τα σενάρια για ασφάλεια και μεταναστευτικό

Αδιανόητο: Ζευγάρι στις ΗΠΑ βασάνισε τα τρία παιδιά του με φλόγιστρο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης