ΗΠΑ: Αποζημίωση άνω των 2 εκατ. δολαρίων για ένα από τα θύματα δασκάλας που έμεινε και έγκυος από μαθητή της

ΗΠΑ: Αποζημίωση άνω των 2 εκατ. δολαρίων για ένα από τα θύματα δασκάλας που έμεινε και έγκυος από μαθητή της

Η δράση της Laura Whitehurst αποκαλύφθηκε το 2013 και την επόμενη χρονιά γέννησε το παιδί ενός από τα αγόρια που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά

teachers
Η σχολική περιφέρεια της νότιας Καλιφόρνιας συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 2,25 εκατ. δολαρίων σε ένα από τα τρία θύματα μιας δασκάλας αγγλικών που κακοποιούσε σεξουαλικά μαθητές της, τόσο στην τάξη όσο στο διαμέρισμά της.

Ο οργανισμός Redlands Unified - που διαχειρίζεται τα σχολεία στη συγκεκριμένη περιοχή - είχε ήδη συμφωνήσει με εξωδικαστικό συμβιβασμό το 2016 να πληρώσει αποζημίωση 6 εκατ. δολαρίων σε ένα άλλο θύμα της διεστραμμένης Laura Whitehurst, η δράση της οποία αποκαλύφθηκε το 2013.

Η σεξουαλική κακοποίηση του συγκεκριμένου εφήβου ξεκίνησε από τα 16 του χρόνια και ο ίδιος υποστήριζε ότι η σχολική περιφέρεια γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν ενημέρωσε τους γονείς του. Η Whitehurst έμεινε έγκυος από το αγόρι και γέννησε το 2014, τη χρονιά που αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 6 μηνών, με την υποχρέωση να εγγραφεί στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών.

Η πιο πρόσφατη μήνυση εις βάρος του οργανισμού Redlands Unified κατατέθηκε το 2021 από ένα νεαρό που η Whitehurst ξεκίνησε να κακοποιεί σεξουαλικά όταν ήταν 14 ετών, το 2007. Η δασκάλα παραδέχτηκε ότι εκείνη και την επόμενη χρονιά «έκανε συνολικά 15 φορές σεξ» με τον έφηβο μαθητή, τόσο μέσα στην τάξη του σχολείου στο Σαν Μπερναντίνο όπου δίδασκε, όσο και στο διαμέρισμά της.




Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon για τη δολοφονία του Αντώνη

Πώς οι έφηβοι έγιναν λάτρεις της ακριβής κατανάλωσης - Οι 10 μάρκες που έγιναν σύμβολα

Βίντεο: Σε 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών - Σχεδόν κάλυψαν την κρεμαστή γέφυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης