Στην Αλγερία η σύζυγος και τρία παιδιά του Καντάφι

Στην Αλγερία η σύζυγος και τρία παιδιά του Καντάφι

Η γυναίκα του Καντάφι, Safia, η κόρη του Aisha και δύο γιοί του ο Hannibal και ο Mohamed, έφτασαν στην Αλγερία μέσω των λιβυκών συνόρων

Στην Αλγερία η σύζυγος και τρία παιδιά του Καντάφι
Στην Αλγερία βρίσκονται η σύζυγος και τα τρία παιδιά του Μουαμάρ Καντάφι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η γυναίκα του Καντάφι, Safia, η κόρη του Aisha και δύο γιοί του ο Hannibal και ο Mohamed, έφτασαν στην Αλγερία μέσω των λιβυκών συνόρων.

Κλείσιμο
«Η σύζυγος του Μουάμαρ Καντάφι, Σάφια, η κόρη του Αϊσά, οι γιοι του Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους εισήλθαν στην Αλγερία στις 08:45 τοπική ώρα (10:45 ώρα Ελλάδος) από τη μεθόριο μεταξύ της Λιβύης και της Αλγερίας», σημειώνει το αλγερινό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων APS.

«Η πληροφορία αυτή γνωστοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου» των αντικαθεστωτικών, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή την ώρα που, πηγή των Λίβυων αντικαθεστωτικών, την οποία επικαλείτο το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, δήλωνε την περασμένη εβδομάδα ότι αυτοκινητοπομπή θωρακισμένων Mercedes εισήλθε στο αλγερινό έδαφος. Οι αλγερινές αρχές το είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά.

Παράλληλα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΠΔ) δήλωσε την Δευτέρα ότι κι άλλος ένας από τους γιους του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, η στρατιωτική μονάδα του οποίου κατηγορείται ότι σκότωσε δεκάδες κρατούμενους στην Τρίπολη, μπορεί να εισαχθεί στον κατάλογο του δικαστηρίου με τους πλέον καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου.

Την ίδια ώρα η ντε φάκτο κυβέρνηση της Λιβύης θεωρεί την παροχή καταφυγίου από την Αλγερία σε μέλη της οικογένειας του συνταγματάρχη Καντάφι ως μια επιθετική ενέργεια και θα ζητήσει την έκδοσή τους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, πολιτικό όργανο των Λίβυων αντικαθεστωτικών.
εωρούμε αυτό μια επιθετική ενέργεια", δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μαχμούντ Σαμάν.

"Προειδοποιούμε όλους να μην παρέχουν καταφύγιο στον Καντάφι και τους γιους του.

Θα τους καταδιώξουμε σε οποιοδήποτε μέρος για να τους βρούμε και θα τους συλλάβουμε", σημείωσε.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης