Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Γερμανία αναγγέλλει πτήσεις για τον επαναπατρισμό πολιτών της από το Ισραήλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Γερμανία αναγγέλλει πτήσεις για τον επαναπατρισμό πολιτών της από το Ισραήλ

Περίπου 4.500 Γερμανοί πολίτες είχαν εγγραφτεί μέχρι χθες στην ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εξωτερικών αφιερωμένη στη διαχείριση κρίσεων

Collage_Maker-11-Oct-2023-02-33-AM-5163
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα διεξαγάγει «ειδικές πτήσεις» αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή προς και από το Ισραήλ για να επαναπατριστούν Γερμανοί υπήκοοι, ενημέρωσαν χθες Τρίτη το Γαλλικό Πρακτορείο πηγές του προσκείμενες στο ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

Οι Γερμανοί πολίτες που επιθυμούν να φύγουν από την ισραηλινή επικράτεια με αυτόν τον τρόπο είναι υποχρεωτικό να καταχωρίσουν οπωσδήποτε τα στοιχεία τους σε ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εξωτερικών αφιερωμένη στη διαχείριση κρίσεων, διευκρίνισαν οι πηγές.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές του AFP, «περίπου 4.500» Γερμανοί πολίτες είχαν εγγραφτεί μέχρι χθες στη λίστα.

Οι πτήσεις θα είναι τσάρτερ και θα γίνουν κατόπιν «αιτήματος του υπουργείου», καθώς η Λουφτχάνσα έχει αναστείλει τις κανονικές εμπορικές πτήσεις της προς και από το Τελ Αβίβ μέχρι νεοτέρας.

Κλείσιμο
Οι γερμανικές αρχές, που γενικά αποφεύγουν να θίγουν ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική ζωή πολιτών, δεν έχουν ανακοινώσει ως τώρα πόσοι Γερμανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους από το Σάββατο, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου επίθεσή της στην ισραηλινή επικράτεια.

Ωστόσο το σαββατοκύριακο η γερμανική διπλωματία ανέφερε πως γερμανοί πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν επίσης ισραηλινή υπηκοότητα, συγκαταλέγονται στους ομήρους που πήραν μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Η μητέρα 22χρονης Γερμανοϊσραηλινής που αγνοείτο στο Ισραήλ έκανε γνωστό πως έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είναι ζωντανή και βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας.

Προηγουμένως –κατά πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν από επίσημες πηγές– είχε αναφερθεί πως η Βερολινέζα φοιτήτρια είχε σκοτωθεί στην επίθεση της Χαμάς.

Δεκάδες αλλοδαποί σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή απήχθησαν στην επίθεση αυτή στο Ισραήλ, την πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ - Οργή Μπάιντεν για τη Χαμάς: Βίασαν γυναίκες και τις παρουσίασαν ως τρόπαια - Υπάρχουν αναφορές για δολοφονημένα μωρά

Μαίρη Χρονοπούλου: Στο σπίτι της στην Παιανία η τελευταία της «γιορτή» - Ποιοι θα παραβρεθούν

Συμμορίες ανηλίκων: Η γενιά του TikTok εκπαιδεύεται στη βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης