Μοναχικός και ο επίδοξος μιμητής του Μπρέιβικ

Μοναχικός και ο επίδοξος μιμητής του Μπρέιβικ

Μοναχικός και συντάκτης πύρινων πολιτικών μανιφέστων ήταν ο δράστης της επίθεσης εναντίον του υπουργείου Άμυνας της Εσθονίας στο Ταλίν

Μοναχικός και ο επίδοξος μιμητής του Μπρέιβικ
Μοναχικός και συντάκτης πύρινων πολιτικών μανιφέστων ήταν ο δράστης της επίθεσης εναντίον του υπουργείου Άμυνας της Εσθονίας στο Ταλίν την Πέμπτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται για εκείνον που σκιαγραφούν ένα προφίλ το οποίο οι αρχές χαρακτηρίζουν "παρόμοιο" με εκείνο του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστη της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία.

Ο δράστης, ο Κάρεν Ντραμπτζάν, δικηγόρος που γεννήθηκε το 1954 στην Αρμενία και πολιτογραφήθηκε Εσθονός το 1993, ανέφερε σε μανιφέστο του που δημοσιοποιήθηκε πριν τις ευρωεκλογές του 2009 ότι "η Εσθονία έχει πάρει το δρόμο του εμφυλίου πολέμου".

"Λίγη σημασία έχει η μορφή που θα πάρει αυτός ο δρόμος όμως θα συνοδεύεται από ποταμούς αίματος, εγκληματική αποσταθεροποίηση και ολοκληρωτική φτώχεια", σύμφωνα με απόσπασμα αυτού του κειμένου που μεταδόθηκε σήμερα από το πρακτορείο Delfi.

Ο Ντραμπτζάν κρατώντας όπλο εισέβαλε χθες Πέμπτη το απόγευμα στο κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας, πέταξε ένα καπνογόνο και κράτησε δύο ομήρους προτού σκοτωθεί όταν επενέβησαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και απελευθέρωσαν τους ομήρους.

Διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο Ντραμπτζάν ήταν μέλος ενός μικρού κόμματος που δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, του Κόμματος της Ενωμένης Αριστεράς, επιγόνου του κομμουνιστικού κόμματος.
Κλείσιμο

Στο μανιφέστο του καλεί τη ρωσόφωνη μειονότητα, που αποτελεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Εσθονίας, σε εξέγερση εναντίον των αρχών.

"Για εκείνους δεν είμαστε παρά πρόβατα και σκλάβοι, δεν είμαστε εδώ παρά για να γεμίζουμε τα ταμεία του κράτους και να διασφαλίζουμε την ευημερία τους", αναφέρει στο μανιφέστο.

Ο εσθονός πρωθυπουργός Άντρους Άνσιπ παραλλήλισε χθες το βράδυ το επεισόδιο στο υπουργείο Άμυνας με τις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία.

"Είναι λυπηρό. Θα λέγαμε ότι εμπνεύστηκε από τα γεγονότα στη Νορβηγία", σχολίασε ο Άνσιπ διευκρινίζοντας ότι τα κίνητρα του Ντραμπτζάν "δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης