Επέλαση της θερινής καταιγίδας «Poly» σε Ολλανδία και Γερμανία - Τρεις νεκροί και προβλήματα στις μεταφορές

Επέλαση της θερινής καταιγίδας «Poly» σε Ολλανδία και Γερμανία - Τρεις νεκροί και προβλήματα στις μεταφορές

Σε «κόκκινο συναγερμό» οι ολλανδικές αρχές - Πάνω από 700 ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στο «Σίπχολ» του Άμστερνταμ - Σοβαρές καταστροφές στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας

ollandia_poly1
Tον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων - δύο στην Ολλανδία κι ενός στη Γερμανία- έχει προκαλέσει η επέλαση της «Poly», μίας σπάνιας σφοδρής καλοκαιρινής καταιγίδας που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό, εναέριο και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η καταιγίδα «Poly» έπληξε κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ολλανδίας με ριπές ανέμου ταχύτητας ακόμα και 145 χιλιόμετρα την ώρα.



Κλείσιμο
Στην πόλη Χάαρλεμ, μία 51χρονη γυναίκα έχασε σήμερα την ζωή της. Η άτυχη γυναίκα σκοτώθηκε όταν το δέντρο έπεσε στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «France 24».

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το βρετανικό «Sky Νews», οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι νεκροί είναι δύο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του άλλου θύματος.



Στο Άμστερνταμ, δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από πτώση δέντρων. Από νωρίς το πρωί, ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο εναέριο και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας εξέδωσε «κόκκινη προειδοποίηση» για καταιγίδα σε μεγάλο τμήμα της χώρας, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.



Στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, ένας από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους της Ευρώπης, ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν περισσότερες από 700 πτήσεις, όπως δήλωσε εκπρόσωπος. «Παρά τις δύσκολες συνθήκες, θα προσπαθήσουμε, σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες, να εξυπηρετήσουμε όσο περισσότερους επιβάτες μπορούμε» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται και στα αεροδρόμια Ουτρέχτης και Ρότερνταμ.

H σιδηροδρομική εταιρεία «NS» διέκοψε την κυκλοφορία των τρένων στα βόρεια της χώρας, ενώ ένας αυτοκινητόδρομος, βόρεια του Άμστερνταμ, έκλεισε λόγω πτώσης δέντρων.

Στους κατοίκους της επαρχίας Νόορντ, στην οποία ανήκει το Άμστερνταμ, εστάλησαν προειδοποιητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο που τους προειδοποιούσαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κρατήσουν τους αριθμούς υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Προβλήματα και στη Γερμανία

Μετά την Ολλανδία, η σφοδρή καταιγίδα «Poly» έπληξε τη Γερμανία με τις αρχές της Κάτω Σαξονίας να κάνουν λόγο για έναν νεκρό και για σοβαρές καταστροφές σε πολλές περιοχές.

Μία 64χρονη γυναίκα, κάτοικος της πόλης Ρέντε, που είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της, έχασε τη ζωή της.

Η άτυχη Γερμανίδα καταπλακώθηκε από δέντρο ενώ το κατοικίδιό της εντοπίστηκε σώο, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Η καταιγίδα έπληξε τη γερμανική πόλη με ριπές ανέμου ταχύτητας 120 χιλιομέτρων την ώρα.


Ειδήσεις σήμερα:

«Θα τη βίαζε αν δεν του ξέφευγε» - Τι λέει ο πατέρας της 13χρονης που έπεσε θύμα ασέλγειας από τον παππού της φίλης της

Η υποψήφια που είχε παρακαλέσει να μην γίνονται πάρτι στις Πανελλαδικές πέρασε στη Νομική - «Παρτάρετε ελεύθερα»


Αλέξης Τσίπρας: Οι... ατάκες που έγραψαν ιστορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης