Νέα Υόρκη: Αθώος δηλώνει ο πεζοναύτης που σκότωσε τον άστεγο στο μετρό

Νέα Υόρκη: Αθώος δηλώνει ο πεζοναύτης που σκότωσε τον άστεγο στο μετρό

Οι δικηγόροι του Ντάνιελ Πένι λένε ότι δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι οι ενέργειες του θα επέφεραν τον θάνατο του 30χρονου Τζόρνταν Νίλι

daniel_penny
Σε δικαστήριο εμφανίστηκε την Τετάρτη ο πρώην πεζοναύτης Ντάνιελ Πένι, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του Τζόρνταν Νίλι με κεφαλοκλείδωμα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό στη Νέα Υόρκη.

Ο 24χρονος Πένι δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Αν καταδικαστεί, η ποινή μπορεί να φτάσει τα 15 χρόνια.

Outrage over death of man killed in chokehold on New York subway | Al Jazeera Newsfeed


Κλείσιμο
Το περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο, είχε λάβει χώρα την 1η Μαΐου. Ο άστεγος Νίλι, γνώριμη φιγούρα στο μετρό και την πόλη, είχε εμπλακεί σε φασαρία μέσα σε βαγόνι.

Ο Πένι προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, αλλά αυτό στάθηκε μοιραίο για τον Νίλι που πέθανε λίγο αργότερα. Ο πρώην πεζοναύτης συνελήφθη 12 ημέρες αργότερα και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Οι δικηγόροι του λένε ότι δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι οι ενέργειες του θα επέφεραν τον θάνατο του 30χρονου Νίλι.

Στην κατάθεσή του ο Πένι είπε ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα. Μάρτυρες είπαν ότι ο άστεγος φώναζε σε άλλους επιβάτες του μετρό και ζητούσε χρήματα, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επιτέθηκε σε κανέναν.

neely


Στο βίντεο φαίνεται ότι κρατά ακινητοποιημένο τον άστεγο για 2 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα και ότι συνέχισε να τον κρατά αφού σταμάτησε να κινείται. Ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι ο θάνατος προήλθε από συμπίεση του λαιμού και έκρινε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του ο Πένι έγραψε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Νίλι. «Φοβήθηκα για τον εαυτό μου, αλλά κοίταξα γύρω μου υπήρχαν γυναίκες και παιδιά», είπε και πρόσθεσε ότι «απλά δεν μπορούσα να κάτσω ακίνητος», βλέποντας ότι ο Νίλι απειλούσε τους επιβάτες.

Ο Νίλι ήταν εμφανιζόταν συχνά σαν Μάικλ Τζάκσον στην Times Square. Όπως αναφέρει το BBC είχε 42 συλλήψεις με κατηγορίες όπως μη καταβολή εισιτηρίων, κλοπή και επιθέσεις σε τρεις γυναίκες. Είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας μετά τη δολοφονία της μητέρας του από τον φίλο της το 2007, δήλωσε η θεία του στη New York Post τον περασμένο μήνα.



Ειδήσεις σήμερα:

Liberation: «Η παραδοχή της ιστορικής αδυναμίας του Πούτιν» απέναντι στη Wagner

«Δεν έκλαιγε, δεν αγωνιούσε, δεν ρωτούσε για το παιδί» κατέθεσε παιδίατρος για τη Πισπιρίγκου

Σιαμαία που χωρίστηκαν κατάφεραν να τελειώσουν το νηπιαγωγείο - Είχαν 2% πιθανότητα επιβίωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης