Κακοκαιρία στην Ιταλία: Στους 14 οι νεκροί από τις πλημμύρες, πάνω από 20.000 οι άστεγοι

Κακοκαιρία στην Ιταλία: Στους 14 οι νεκροί από τις πλημμύρες, πάνω από 20.000 οι άστεγοι

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 9 νεκρούς - Σε 27.000 σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση

italyfloods
Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο νεότερος απολογισμός του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια είναι 14 νεκροί και πάνω από 20.000 άστεγοι. Οι διασώστες ανέσυραν από τις λάσπες τρεις νεκρούς το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα.

Συνολικά έχουν καταγραφεί μεγάλες καταστροφές σε 42 δήμους, ενώ σε 27.000 σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Πολλοί νεαροί εθελοντές, στο μεταξύ, στην πόλη της Τσεζένα και όχι μόνον, από σήμερα πλαισιώνουν την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική στη στήριξη των πληγέντων. Στην Μπολόνια, σε έκκληση για εθελοντική βοήθεια που απηύθυνε ο δήμος, μέσα σε λίγη ώρα ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι. Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ για την στήριξη των αστέγων.

Στην πόλη της Φαέντσα πολλοί κάτοικοι έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, φοβούμενοι ότι μπορεί να ακολουθήσουν νέα κύματα πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

Κλείσιμο
Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα, τέλος, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την άμεση επισκευή των σχολείων που βρίσκονται στις περιοχές της Εμίλια Ρομάνια οι οποίες υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες των τελευταίων τριών ημερών.







Εικόνες πυροσβεστών να βοηθούν κόσμο να απεγκλωβιστεί από τα σπίτια, ανάμεσα σε αυτούς και μία 97χρονη, κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Το δικό του εφιάλτη περνά και 55χρονος δικηγόρος που μένει δίπλα από ποταμό με τη σύζυγό του και αναγκάστηκε να φύγει στη μέση της νύχτας.


Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ιταλία, φουντώνουν οι φωνές διαμαρτυρίας όσον αφορά στην ελλειψη κατάρτισης σχεδίου από πλευράς Ρώμης για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νέλο Μουσουμέτσι, είπε ότι μέσα σε 36 ώρες έπεσαν 20cm βροχής, ενώ σε κάποιες περιοχές η ποσότητα που έπεσε έφτασε τα 50cm.


Έκτακτη σύκεψη έχει συγκαλέσει, από την πλευρά της, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, για την επόμενη Τρίτη.

Αγωνία, πάντως, εξακολουθεί να επικρατεί για τις επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες αποδεικνύονται δύσκολες καθώς οι πλημμύρες είναι πολύ εκτεταμένες.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο δοκιμαστικό δρομολόγιο ο Μητσοτάκης - «Φύγαμε από τους μουσαμάδες»

Αποτελέσματα εκλογών 2023 - ΥΠΕΣ και Singular Logic: Στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εκτίμηση από το υπουργείο Εσωτερικών

Zodiac: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του διαβόητου serial killer 5 δεκαετίες μετά τους φόνους του;

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης