Μέσα σε κλίμα αστυνομικής τρομοκρατίας, εξελίσσονται οι δημοτικές εκλογές στον δήμο Χειμάρρας, μετά τη σύλληψη και φυλάκσιη του υποψήφιου δημάρχου, Φρέντι Μπελέρη. Οι μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για εκφοβισμο που ασκείται από συνεργάτες του Έντι Ράμα, ενώ αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση μιας κατοίκου, η οποία κατήγγειλε πως το βράδυ της Παρασκευής, μέλη της κρατικής αστυνομίας τη διέταξαν να αφήσει το σπίτι της και να τους ακολουθήσει στο τμήμα για ανάκριση, επειδή δήθεν βρισκόταν στη λίστα με τα 13 ονόματα η ψήφος των οποίων θα εξαγοραζόταν από τον Μπελέρη.
«Χθες το βράδυ, στις 2:30, ήρθαν στην πόρτα μου πέντε αστυνομικοί της Κρατικής Αστυνομίας και μου είπαν να ανοίξω την πόρτα, την ώρα που κοιμόμουν, μαζί με τον γιο μου. Μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω στο τμήμα για να μου κάνουν μερικές ερωτήσεις. Δεν μου εξήγησαν περί τίνος πρόκεται εκείνη τη στιγμή. Με κατέβασαν, με έβαλαν σε ένα βαν και με οδήγησαν στην Αυλώνα» είπε αρχικά η κάτοικος τη Χειμάρρας και συνέχισε: «Εκεί, με ανέκριναν μαζί με τον γιο μου, που είναι 18 ετών. Ρωτούσα θυμωμένη γιατί με κρατούσαν και τότε μου είπαν πως το όνομά μου βρισκόταν στη λίστα και πως είχα πάρει χρήματα από τον Φρέντι Μπελέρηγια να πουλήσω την ψήφο μου. Τον Φρέντι τον ήξερα μόνο κατά πρόσωπο, ενώ δεν γνωρίζω καθόλου τον Κοκαβέση. Με ρώτησαν αν ο Φρέντι μου έδωσε χρήματα, ούτε ένα λεκ, τους απάντησα. Ούτε με ξέρει, ούτε με έχει παρει τηλέφωνο κάποιος δικός του. Δεν με ενδιαφέρει καν η πολιτική, κανείς δεν μου έδωσε τίποτα. Και τους ζήτησα να φέρουν μπροστά μου τον Μπελέρη για να επιβεβαιώσει όσα έλεγα. Στη συνέχεια, με άφησαν στην πόρτα του τμήματος, να γυρίσω στο σπίτι μου με το λεωφορείο...».
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.