Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιδράσεις μετά τις βρισιές του αρχηγού της Wagner - Η ειρωνεία του Κιέβου και η αμηχανία της Μόσχας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιδράσεις μετά τις βρισιές του αρχηγού της Wagner - Η ειρωνεία του Κιέβου και η αμηχανία της Μόσχας

Ο Πριγκόζιν ξέσπασε εναντίον εκείνων που ευθύνονται για τις ελλείψεις πυρομαχικών 

prigkozin_xr
Tην αμηχανία του Κρεμλίνου και το καυστικό σχόλιο του Κιέβου, προκάλεσαν οι μύδροι του ιδρυτή της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, κατά της Μόσχας. Εκτός εαυτού, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του θα φύγουν από την πόλη Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου, παραδίδοντας τις θέσεις τους στο υπουργείο Άμυνας, αφού, όπως είπε, το να παραμείνουν χωρίς τα απαιτούμενα πυρομαχικά ισοδυναμεί με καταδίκη σε αναίτιο θάνατο.

Φωνάζοντας και βρίζοντας, ο Πριγκόζιν ξέσπασε εναντίον εκείνων που ευθύνονται για τις ελλείψεις πυρομαχικών στις δυνάμεις της Wagner, με αποτέλεσμα να χάνει τους άνδρες του στη «μηχανή του κιμά» όπως είπε.

Κατονόμασε δε, τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ, ενώ η κάμερα έδειχνε τις σορούς μαχητών της Wagner. Ο Πριγκόζιν είπε ότι οι άνδρες του θα αποσυρθούν για να «γλείψουν τις πληγές τους».

Κλείσιμο

«Στη Wagner ξεμένουν από μαχητές, όχι από οβίδες», ήταν το κυνικό σχόλιο του εκπροσώπου της ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων Τσερεβάτι, σχετικά με τις δηλώσεις του Πριγκόζιν για αποχώρηση από το Μπαχμούτ. «Ο Πριγκόζιν προσπαθεί να κάνει εξωφρενικές δηλώσεις για να τραβήξει την προσοχή», πρόσθεσε ο Τσερεβάτι.

Αμηχανία στο Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι στο Κρεμλίνο γνωρίζουν την πιθανή έξοδο της Wagner PMC από το Μπαχμούτ, «αλλά δεν μπορούν να το σχολιάσουν, καθώς το ερώτημα αφορά την πορεία των εχθροπραξιών», ανέφεραν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Η PMC Wagner και οι ‘’εθελοντές’’ της θα πρέπει να τεθούν υπό την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τις προμήθειες» δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Βίκτορ Σομπόλεφ, με ένα σχόλιο που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αιχμή κατά της ηγεσίας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δηλαδή του «δίδυμου» Σοϊγκού – Γκερασίμοφ.


Ο προπαγανδιστής του Πούτιν δημοσιογράφος Βλαντίμιρ Σολόβιεφ επέκρινε «τους Ρώσους στρατιωτικούς που μιλούν δημόσια για τα προβλήματά τους όπως ελλείψεις πυρομαχικών», εννοώντας προφανώς τον Πριγκόζιν, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει.

Επισήμως στη Wagner o «χασάπης της Μαριούπολης»


Σημειώνεται ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ εντάχθηκε επισήμως στις δυνάμεις της Wagner ως υποδιοικητής, μετά την καρατόμησή του από το ρωσικό υπουργείο.

Σε δύο βίντεο που αναρτήθηκαν από τον πολεμικό ανταποκριτή Αλεξάντρ Σιμόνοφ στο Telegram, ο Μιζίντσεφ - ντυμένος με εξάρτυση μάχης της Wagner - εμφανίζεται να επισκέπτεται στρατόπεδο εκπαίδευσης και να περιοδεύει σε ρωσικές θέσεις στο Μπαχμούτ.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης ανεβάζει την ένταση με τον Ανδρουλάκη - Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα σε κρίσιμο timing


Το τραγούδι που ζήτησε o Κάρολος από τον Μποτσέλι και οι άλλοι σταρ της συναυλίας της στέψης του


Ο «πόλεμος» των drones: Ουκρανικό αυτό που καταρρίφθηκε στο Κίεβο, άγνωστης προέλευσης αυτό του Κρεμλίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης