Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Επιστρατεύει νεογέννητα και την Εμινέ μετά τη γκρίνια για την αντίδραση στον σεισμό των 7,8R

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Επιστρατεύει νεογέννητα και την Εμινέ μετά τη γκρίνια για την αντίδραση στον σεισμό των 7,8R

Σόου με βίντεο από το Anadolu μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε 16 βρέφη στην Άγκυρα - Πρώτη επισκέπτης η σύζυγος του Ερντογάν

vrefi-tourkia
Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση μετάτις διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν για τις αντιδράσεις του κρατικού μηχανισμού για τον σεισμό της Τουρκίας προχωρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος παραδέχθηκε ότι «υπήρχαν κενά», αν και όπως έσπευσε να συμπληρώσει, «είναι αδύνατον να ήμασταν προετοιμασμένοι».

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην περιοχή Καχραμάνμαρας στη νότια Τουρκία, μια από τις 10 που έχουν χτυπηθεί σφοδρά από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε εικόνες και βίντεο από τη μεταφορά 16 βρεφών στην Άγκυρα με το προεδρικό αεροπλάνο.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu «το προεδρικό αεροσκάφος επιστρατεύτηκε για τη μεταφορά ιατρικών ομάδων και ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και για τη μεταφορά σοβαρά τραυματιών στην Άγκυρα. Οι τελευταίοι επιβάτες του αεροπλάνου ήταν ασυνόδευτα βρέφη από τις σεισμόπληκτες περιοχές».



«Τα βρέφη ηλικίας έως 1 έτους παρέλαβαν μητέρες από το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών οι οποίες τα συνόδευσαν στο νοσοκομείο. Τα βρέφη είναι καλά στην υγεία τους» προστίθεται στο τηλεγράφημα.

Κλείσιμο
Επειδή, μάλιστα, για δύο από τα βρέφη η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη, τους δόθηκε το όνομα «παιδί από τα συντρίμμια». Για τα υπόλοιπα 14 αποφασίστηκε η μεταφορά τους στην Άγκυρα επειδή δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν οι οικογένειές τους.



Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας Ερντογάν με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές της 14ης Μαΐου, ο πρώτος άνθρωπος που επισκέφθηκε τα 16 βρέφη από την περιοχή Καχραμανμαράς ήταν η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ.

«Η Εμινέ Ερντογάν η οποία λατρεύει να αγκαλιάζει παιδιά, δάκρυσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της» προστίθεται στο τηλεγράφημα του Anadolu.



Μετά την επίσκεψής της στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκαν τα βρέφη, η Εμινέ Ερντογάν έκανε ανάρτηση στα social media στην οποία ανέφερε: «Η καλή κατάσταση της υγείας των 16 θυμάτων του σεισμού που μεταφέρθηκαν από το Καχρανμανμαράς στην Άγκυρας με το προεδρικό αεροσκάφος κατόπιν οδηγιών του Προέδρου μας, αναπτερώνει λίγο τις ελπίδες μας. Τα βρέφη είναι στα ασφαλή χέρια της κυβέρνησης. Θα παρακολουθώ προσωπικά την εξέλιξη της πορείας της υγείας τους. Εύχομαι καλά νέα για όλα τα παιδιά που έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση σε όλους».



Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που εξέτασε τα βρέφη «η πρώτη εξέταση δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Πρόκειται για βρέφη από έξι ημερών έως 2 μηνών που εξετάστηκαν».

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασαν τους 15.000 οι νεκροί από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία - Βέλη κατά Ερντογάν

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη

Survivor All Star: Νίκησαν οι Κόκκινοι, πήρε μήνυμα από την Καρολίνα ο Μάριος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης