Στόχος των «Indignados» η μη έξωση των ανέργων

Στόχος των «Indignados» η μη έξωση των ανέργων

Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα σε μία γειτονιά της Μαδρίτης με σκοπό να εμποδίσουν την έξωση μιας άνεργης γυναίκας και των δύο παιδιών της, το ένα εκ των οποίων είναι ανάπηρο, από το σπίτι τους

Στόχος των «Indignados» η μη έξωση των ανέργων
Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα σε μία γειτονιά της Μαδρίτης με σκοπό να εμποδίσουν την έξωση μιας άνεργης γυναίκας και των δύο παιδιών της, το ένα εκ των οποίων είναι ανάπηρο, από το σπίτι τους.

Πρόκειται για μία νέα μορφή διαμαρτυριών στην Ισπανία, όπου ομάδες ατόμων, κυρίως μέλη του άτυπου κινήματος των "Indignados" (Αγανακτισμένων), συγκεντρώνονται έξω από σπίτια άνεργων, αποτρέποντας την έξωσή τους. Παράλληλα ασκούν πίεση σε πολιτικούς προκειμένου να βοηθήσουν το ένα εκατομμύριο Ισπανούς οι οποίοι προσπαθούν να πληρώσουν τις υποθήκες τους.

"Με το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων και την αύξηση της ανεργίας, οι άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν, είτε να ταΐσουν τα παιδιά τους, είτε να πληρώσουν την υποθήκη" δήλωσε ο Ντέιβιντ Κόμπο, μέλος μιας ομάδας που ονομάζεται "Πληγέντες από την Υποθήκη".

Κλείσιμο
Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται αρκετές τέτοιες διαδηλώσεις στην Ισπανία, οι οποίες διοργανώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Σε δεκάδες περιπτώσεις, το πλήθος έκλεισε με επιτυχία την είσοδο του σπιτιού με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παράδοση της δικαστικής εντολής για έξωση.

Περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν υποστεί εξώσεις και έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους τα τελευταία δύο χρόνια, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στους σχεδόν πέντε εκατομμύρια άνεργους Ισπανούς.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης