Μαδρίτη: 200 Indignados σε σκηνές έξω από το Κοινοβούλιο

Μαδρίτη: 200 Indignados σε σκηνές έξω από το Κοινοβούλιο

Εξοπλισμένοι με χαρτόνια και υπνόσακους 200 ισπανοί "Αγανακτισμένοι" πέρασαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη έξω, κοντά στο Κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας

Μαδρίτη: 200 Indignados σε σκηνές έξω από το Κοινοβούλιο
Εξοπλισμένοι με χαρτόνια και υπνόσακους περίπου 200 ισπανοί "Αγανακτισμένοι" πέρασαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη έξω, κοντά στο Κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας.

Ακόμη, δεκάδες αστυνομικοί εμπόδισαν σήμερα το πρωί τους διαδηλωτές να φτάσουν κοντά στο ισπανικό κοινοβούλιο. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν "Φτάνει!", "Δεν είναι κρίση, είναι απάτη" ή "Game Over" (τέλος παιχνιδιού).

Η μεταρρύθμιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που έχει στόχο να διευκολύνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις εταιρείες, αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από το ισπανικό κοινοβούλιο μετά την έγκρισή της από την κυβέρνηση.

Αυτή η μεταρρύθμιση είναι "άδικη", δήλωσε η Έλσα Τομπένο, μαμή, άνεργη εδώ και τέσσερα χρόνια. "Όλα όσα κάνει η κυβέρνηση είναι εναντίον μας. Οι πλούσιοι γίνονται όλο και πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι".

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε έκθεσή του που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την ισπανική οικονομία, χαιρετίζοντας τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται, προειδοποιώντας όμως για τους "σημαντικούς κινδύνους" που την απειλούν.
Κλείσιμο

"Κάποια από τα βασικά προβλήματα της ισπανικής οικονομίας, ιδιαίτερα το πρόβλημα της ασθενικής αύξησης της παραγωγικότητας και της δυσλειτουργίας της αγοράς εργασίας πρέπει να αντιμετωπισθούν πλήρως", ανέφερε το ΔΝΤ.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης