Πάνω από 500 συλλήψεις στη Συρία τις τελευταίες ημέρες

Πάνω από 500 συλλήψεις στη Συρία τις τελευταίες ημέρες

Περισσότεροι από 500 ακτιβιστές και ειρηνικοί διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, αναφέρει σήμερα το συριακό Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OSDH) σε ανακοίνωσή του

Πάνω από 500 συλλήψεις στη Συρία τις τελευταίες ημέρες
Περισσότεροι από 500 ακτιβιστές και ειρηνικοί διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, αναφέρει σήμερα το συριακό Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OSDH) σε ανακοίνωσή του. 

"Ο δικηγόρος Μούσαμπ Μπάρις συνελήφθη σήμερα στην Ιντλέμπ (βορειοδυτικά). Άλλοι πέντε πολίτες συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στη γειτονική κοινότητα του Καφάρ Νουμπόλ για την παραβίαση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καθώς και τρεις μαχητές στην Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια", διευκρίνισε το OSDH. 

"Την Παρασκευή, οι υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας συνέλαβαν την ακτιβίστρια Μπισάν Χάμεντ και τρεις άλλους αγωνιστές ενώ ήταν καθ' οδόν προς το Λίβανο. Η τύχη τους είναι άγνωστη από τότε", πρόσθεσε. 
Κλείσιμο

Τις τελευταίες ημέρες, "οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν δεκάδες άτομα στην επαρχία της Δαμασκού, καθώς και το νεαρό blogger Όμαρ Άσαντ και τον ακτιβιστή Άντχαμ αλ Κακ στη Δαμασκό", σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Συνολικά οι "υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας συνέλαβαν τις τελευταίες ημέρες πάνω από 500 άτομα", τονίζει το OSDH. 

Η οργάνωση, που εδρεύει στο Λονδίνο, καταγγέλλει "με σθένος την εξακολούθηση από τις συριακές αρχές των αυθαίρετων κρατήσεων πολιτικών αντιπάλων, ακτιβιστών της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειρηνικών διαδηλωτών, παρά την άρση του νόμου έκτακτης ανάγκης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης