Μαζικές διαμαρτυρίες και τρεις νεκροί στη Συρία

Μαζικές διαμαρτυρίες και τρεις νεκροί στη Συρία

Με κεντρικό αίτημα να φύγει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, δεκάδες χιλιάδες Σύριοι, βγήκαν σήμερα στους δρόμους σ' όλη τη χώρα...

Σκηνές Άγριας Δύσης στην Αχαΐα
Μαζικές διαμαρτυρίες και τρεις νεκροί στη Συρία
Με κεντρικό αίτημα να φύγει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, δεκάδες χιλιάδες Σύριοι, βγήκαν σήμερα στους δρόμους σ' όλη τη χώρα. Παρά τη στρατιωτική επίθεση στις βορειοδυτικές πόλεις όπου επικρατεί αναταραχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ακτιβιστές, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν από τα προάστια της Δαμασκού ως τα σύνορα με το Λίβανο και την έρημο στα σύνορα με το Ιράκ. Σημειώθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου επιθέσεις αρμάτων μάχης εναντίον χωριών σε λόφους κοντά στην Τουρκία προκάλεσαν στη διάρκεια της νύχτας το θάνατο τριών αμάχων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κλείσιμο
Οι θάνατοι αυτοί αύξησαν τους νεκρούς μεταξύ των χωρικών σε τουλάχιστον 14 κατά τις δύο τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε η οργάνωση. Εξάλλου νυκτερινές διαδηλώσεις με αίτημα την ελευθερία πραγματοποιήθηκαν τη νύκτα στη Χομς, στην κεντρική Συρία, όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί και στην Μπανιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης