Φιλαδέλφεια: Λύθηκε έπειτα από 65 χρόνια το μυστήριο του «νεκρού αγοριού μέσα στο κουτί»

Φιλαδέλφεια: Λύθηκε έπειτα από 65 χρόνια το μυστήριο του «νεκρού αγοριού μέσα στο κουτί»

Χάρη στο DNA και έπειτα από άκαρπες έρευνες δεκαετιών ταυτοποιήθηκε το όνομα ενός αγοριού μόλις τεσσάρων ετών που είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου το 1957

boy-in-the-box
Μία από τις παλαιότερες άλυτες υποθέσεις δολοφονίας εξιχνίασαν αστυνομικοί στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ που κατάφεραν να εντοπίσουν το όνομα του ενός αγοριού που είχε βρεθεί νεκρό πριν από 65 χρόνια.

Ο μόλις τεσσάρων ετών Τζόζεφ Ογκούστους Ζαρέλι είχε εντοπιστεί στις 26 Φεβρουάριο 1957 κοντά στη Φιλαδέλφεια, σε δασική έκταση. Είχε γεννηθεί στις 13 Ιανουαρίου 1953.

Οι αστυνομικοί δεν ανέφεραν το όνομα των γονιών του παιδιού που πλέον δεν ζουν, είπαν όμως ότι το αγόρι έχει αδέλφια που είναι εν ζωή. Η υπόθεση δεν έχει κλείσει οριστικά ως προς το σκέλος της ανθρωποκτονίας και καλούν το κοινό να δώσει όσες πληροφορίες έχει για το ζήτημα.

Για τον εντοπισμό της ταυτότητας χρειάστηκε η βοήθεια ειδικού της Σήμανσης για την επεξεργασίας ενός δείγματος DNA που αρχικά φαινόταν ανεπαρκές για να βρεθεί η ταυτότητα του παιδιού.

Κλείσιμο
Ο μικρός Τζόζεφ είχε βρεθεί τυλιγμένος με κουβέρτα μέσα σε κιβώτιο. Το αγόρι ήταν γυμνό, είχε πολλούς μώλωπες και ζύγιζε λιγότερο από 15 κιλά από την ασιτία. Στο σώμα του είχε πολλά μικρά τραύματα και, κατά την αστυνομία, τον είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου.

Για δεκαετίες -και παρά την πρόοδο της τεχνολογίας του DNA- η υπόθεση παρέμενε άλυτη, αναφέρει το BBC. Η αστυνομία αλλά και πολλοί ερασιτέχνες είχαν ασχοληθεί χωρίς αποτέλεσμα.

Το αγόρι είναι θαμμένο σε κοιμητήριο της περιοχής. Στον τάφο υπάρχει η επιγραφή «Το Άγνωστο Παιδί της Αμερικής».



Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν σημάδεψα τον οδηγό» - Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Εγκληματική αμέλεια ο θάνατος του παιδιού μας, λένε οι γονείς του 11χρονου Βασίλη στις Σέρρες

Η μπασκετμπολίστρια και ο έμπορος όπλων - ΗΠΑ και Ρωσία αντάλλαξαν αιχαμλώτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης