Σουηδία: Αυστηρότερη νομοθεσία για τρομοκρατία και κατασκοπεία με το βλέμμα σε Τουρκία και ΝΑΤΟ

Σουηδία: Αυστηρότερη νομοθεσία για τρομοκρατία και κατασκοπεία με το βλέμμα σε Τουρκία και ΝΑΤΟ

Οι αλλαγές θα διευκολύνουν τη δίωξη μελών του PKK, ικανοποιώντας την Τουρκία που μέχρι σήμερα μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

w_57013670
Το κοινοβούλιο της Σουηδίας ενέκρινε την Τετάρτη συνταγματικές τροπολογίες που καθιστούν αυστηρότερη τη νομοθεσία για την τρομοκρατία και την κατασκοπεία.

Η τροπολογία που οδηγεί στην υιοθέτηση σκληρότερης στάσης απέναντι σε υπόπτους για τρομοκρατία καθιστά δυνατό τον περιορισμό της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι. Θα διευκολύνει τη δίωξη μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ικανοποιώντας την Τουρκία που μέχρι σήμερα μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα, ο νέος Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον είχε δεσμευτεί πως η κυβέρνησή του θα ανταποκρινόταν στις ανησυχίες που εξέφρασε η Τουρκία, προκειμένου να άρει κάθε εμπόδιο στην ένταξη της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλη τροπολογία και όπως μεταδίδει το δίκτυο SVT, από τη νέα χρονιά θα τιμωρείται η παροχή πληροφοριών που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις της Σουηδίας με άλλα κράτη ή οργανισμούς (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, κ.ά.).

Κλείσιμο
Η σουηδική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στόχος είναι η ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας, ενώ δημοσιογράφοι εκφράζουν φόβους ότι θα πληγεί η προστασία των πηγών τους και η ελευθερία της έκφρασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομικός της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα έψαχνε Γκιουλενιστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτει το Nordic Monitor

Αυξήσεις στις συντάξεις, μόνιμες οι μειώσεις στις εισφορές - Στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πετρελαιοφόρο ισραηλινών συμφερόντων χτυπήθηκε από drone με εκρηκτικά ανοιχτά του Ομάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης