Το Κίεβο απαντά στον Πούτιν για τη γέφυρα της Κριμαίας - «Όλοι ξέρουν ποιο είναι το κράτος τρομοκρατίας»

Το Κίεβο απαντά στον Πούτιν για τη γέφυρα της Κριμαίας - «Όλοι ξέρουν ποιο είναι το κράτος τρομοκρατίας»

Ο Μιχάηλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, με ανάρτησή του στο Twitter απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Ρώσου προέδρου

krimaia
Την αντίδραση του Κιέβου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, περί τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας που οργανώθηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάηλο Ποντόλιακ, ανάρτησε στο Twitter δήλωσή του, με την οποία κάνει λόγο για ένα και μόνο κράτος τρομοκρατίας.

«Ο Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία για τρομοκρατία; Ακούγεται πολύ κυνικό, ακόμα και για τη Ρωσία. Σε λιγότερο από 24 ώρες, ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια με 12 πυραύλους, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 50. Υπάρχει μόνο ένα κράτος τρομοκρατίας εδώ και όλος ο κόσμος το γνωρίζει ποιο είναι», έγραψε στο μήνυμά του ο Ποντόλιακ.
«Οι δράστες, οι αυτουργοί και οι εντολείς είναι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», είπε νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρόκειται για μια τρομοκρατική πράξη που στόχευε στην καταστροφή μιας πολιτικής υποδομής κρίσιμης σημασίας» ανέφερε, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Κρεμλίνου στο Telegram.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, τον επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, ο οποίος του παρουσίασε το πόρισμα της έρευνας που διενεργήθηκε για την έκρηξη και την πυρκαγιά στη γέφυρα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είχαν απαγάγει ξανά την Μαρκέλλα», λέει η μητέρα της 14χρονης που αγνοείται στη Νίκαια

Τζόκοβιτς σε Τσιτσιπά: «Στέφανε καλύτερα να πηγαίνεις σε εστιατόρια, παρά να ανοίξεις ένα»

Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τονίζει ο Δένδιας από την Αίγυπτο  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης