Γέφυρα στην Κριμαία: Ο Πούτιν κατηγορεί τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για την επίθεση - Ήταν μια «τρομοκρατική πράξη»

Γέφυρα στην Κριμαία: Ο Πούτιν κατηγορεί τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για την επίθεση - Ήταν μια «τρομοκρατική πράξη»

Συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, ο οποίος του παρουσίασε το πόρισμα της έρευνας που διενεργήθηκε για την έκρηξη στη γέφυρα

putin-m
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή «τρομοκρατική».

«Οι δράστες, οι αυτουργοί και οι εντολείς είναι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», είπε ο Πούτιν σε μια συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρόκειται για μια τρομοκρατική πράξη που στόχευε στην καταστροφή μιας πολιτικής υποδομής κρίσιμης σημασίας» ανέφερε, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Κρεμλίνου στο Telegram.

Crimea bridge partially destroyed in explosion


Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, τον επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, ο οποίος του παρουσίασε το πόρισμα της έρευνας που διενεργήθηκε για την έκρηξη και την πυρκαγιά στη γέφυρα.

Κλείσιμο
Η Μόσχα δεν είχε κατηγορήσει μέχρι τώρα ευθέως το Κίεβο για την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

«Είναι μια τρομοκρατική ενέργεια που σχεδίασαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας. Ο στόχος ήταν να καταστραφεί μια μεγάλη πολιτική υποδομή, πολύ σημαντική για τη Ρωσία» είπε ο Μπαστρίκιν σε αυτή τη συνάντηση.

Η γέφυρα, που εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Πούτιν το 2018, χρησιμοποιείται και για τον ανεφοδιασμό των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία.


Ανοιχτή ξανά για την κυκλοφορία η γέφυρα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά και των τρένων, από και προς την Ρωσία μετά την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας.

Έστω και μετ’εμποδίων, διότι κάποια τμήματα έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές, τα οχήματα και οι συρμοί κινούνται και προς τις δύο κατευθύνσεις, σε καμία περίπτωση όμως δεν παρατηρείται ο όγκος της κυκλοφορίας που καταγραφόταν πριν από την έκρηξη.

Crimea bridge partly reopens after huge explosion, Russia says - BBC News


Από αργά το Σάββατο οι ρωσικές Αρχές είχαν σπεύσει να ανακοινώσουν ότι η κυκλοφορία αυτοκινήτων και τρένων γίνεται κανονικά (αν και με αυστηρούς ελέγχους στις προσβάσεις για την γέφυρα) στα τμήματα που ήταν άθικτα.

Παρά ταύτα την Κυριακή ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Κριμαίας επισήμανε ότι τα τρένα κινούνται κανονικά, αλλά επιτρέπονται μόνο ελαφρά οχήματα. Τα λεωφορεία και τα φορτηγά θα διασχίζουν το στενό με φέρι μποτ.

Εκδίκηση ζητούν Ρώσοι συνεργάτες του Πούτιν

Παράλληλα, στο εσωτερικό της Ρωσίας εκφράζεται κύμα οργής, με πολλούς κυβερνήτες αλλά και προπαγανδιστές του Πούτιν να ζητούν αντίποινα.

Ο κορυφαίος προπαγανδιστής του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Σολοβιόφ ζητά μια βάναυση σταλινική απάντηση προκειμένου η Ουκρανία «να βυθιστεί σε σκοτεινή περίοδο», αλλά και να ενωθούν όλοι οι Ρώσοι. Ο Σολοβιόφ μάλιστα ζήτησε την επιστροφή του διαβόητου τμήματος αντικατασκοπείας SMERSH επί Στάλιν, για να συντρίψει κάθε εσωτερική αντίθεση σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία.

Το τμήμα SMERSH, με σύνθημα το «Θάνατος στους κατασκόπους», συγκέντρωνε αντικατασκοπευτικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούσε ο Στάλιν κατά των αντιφρονούντων, στην προσπάθειά του να εξαφανίσει όσους προσπαθούσαν να ανατρέψουν το καθεστώς του. «Είναι ώρα να θυμηθούμε τη Σοβιετική στρατιωτική εκπαίδευση και να δράσουμε αποφασιστικά και δημιουργικά» είπε ο προπαγανδιστής.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είχαν απαγάγει ξανά την Μαρκέλλα», λέει η μητέρα της 14χρονης που αγνοείται στη Νίκαια

Τζόκοβιτς σε Τσιτσιπά: «Στέφανε καλύτερα να πηγαίνεις σε εστιατόρια, παρά να ανοίξεις ένα»

Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τονίζει ο Δένδιας από την Αίγυπτο  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης