Ρωσία: Η Δούμα συνεδριάζει εκτάκτως στις 3 Οκτωβρίου για τα «δημοψηφίσματα» στην Ουκρανία

Ρωσία: Η Δούμα συνεδριάζει εκτάκτως στις 3 Οκτωβρίου για τα «δημοψηφίσματα» στην Ουκρανία

Η κίνηση της Κρατικής Δούμα αξιολογείται ως προσάρτηση – Ουκρανία, ΗΠΑ, ΕΕ και άλλες χώρες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αναγνωρίσουν το καθεστώς

donbass
Έκτακτη συνεδρίαση στις 3 Οκτωβρίου έχει προγραμματίσει η Κρατική Δούμα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Βιτσισλάβ Βολόντιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Η συνεδρίαση θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στις 14:00 το μεσημέρι. Θέμα της συνεδρίασης είναι τα αποτελέσματα των εικονικών δημοψηφισμάτων που πραγματοποιήθηκαν σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Κατά πάσα πιθανότητα, τα μέλη της κάτω βουλής θα αποφασίσουν την ενσωμάτωση των περιοχών στη Ρωσία.

Με βάση το Διεθνές Δίκαιο, μια τέτοια κίνηση μπορεί να αξιολογηθεί ως προσάρτηση. Όμως, η Ουκρανία , οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση και αρκετές ακόμη χώρες έχουν δηλώσει ότι δεν θα αναγνωρίσουν την προσάρτηση τους.

Έκκληση από τον «επικεφαλής» του Λουχάνσκ στον Πούτιν

Την ίδια στιγμή ο «επικεφαλής» της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ» Λεονίντ Πασέτσνικ απηύθυνε έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ζητώντας του να εξετάσει την ενσωμάτωση της (ΛΔΛ) στην Ρωσία όπως γράφει το πρακτορείο Ria Novosti .

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το RIA Novosti o Πασέτσνικ αναφέρει στον Ρώσο πρόεδρο ότι η Ουκρανία «τρομοκρατούσε τους κατοίκους του Ντονμπάς επί οκτώ χρόνια».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι μαζί με την Ρωσία θα αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη και οι στρατιωτικοί εγκληματίες θα έχουν μια δίκαιη δίκη» δήλωσε. 

Ο Πασέτσνικ και ο «επικεφαλής» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Ντενίς Πουσίλιν αναχώρησαν για την Μόσχα.




Ειδήσεις σήμερα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης