Η Ουκρανία λέει ότι ανακατέλαβε εδάφη στα ανατολικά, καθώς άνοιξαν οι κάλπες για την προσάρτηση

Η Ουκρανία λέει ότι ανακατέλαβε εδάφη στα ανατολικά, καθώς άνοιξαν οι κάλπες για την προσάρτηση

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας «έθεσαν υπό έλεγχο» οικισμό στο Ντονέτσκ – Παράλληλα, η Ρωσία διεξάγει «δημοψηφίσματα ενσωμάτωσης»

donetsk
Πολύπλευρη είναι η μάχη που διεξάγεται στην ανατολική Ουκρανία, με το Κίεβο να ανακοινώνει ανάκτηση του ελέγχου περιοχών στο Ντονέτσκ, ενώ παράλληλα, η Ρωσία διεξάγει «δημοψηφίσματα ενσωμάτωσης».

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό έλεγχο το χωριό Γιατσκίβκα, στην περιοχή του Ντονέτσκ και ανέκτησαν θέσεις που είχαν χάσει στο Μπακμούτ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό του Κύριου Επιχειρησιακού Τμήματος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μετέδωσε το Ukrinform.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στο Μπαχμούτ παραμένει δύσκολη αλλά υπό έλεγχο. Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες για να εκτοπίσουν τις ουκρανικές μονάδες από τις κατεχόμενες θέσεις. Ωστόσο, υποστηρίζει ο αξιωματούχος, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κρατούν την άμυνά τους παρά τα έντονα εχθρικά πυρά.

Σύμφωνα με το Ukrinform, ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν επιθέσεις από τα ρωσικά στρατεύματα στις περιοχές τριών οικισμών, ενώ η αεροπορία έπληξε δέκα περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού του εχθρού.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα «δημοψηφίσματα ενσωμάτωσης στο Ντονέτσκ και τη Λουχάνσκ, όπως και στις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή στη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως τις 27 Σεπτεμβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε όρους για τα F-16, ξεκαθαρίζει ο Τσαβούσογλου


Βίντεο ντοκουμέντο από την περιπετειώδη καταδίωξη μετά από ληστεία σε κατάστημα fast food στο Παλαιό Φάληρο


«Δυστυχώς υπέγραψα»: Οι Ρώσοι διαδηλωτές κατά της επιστράτευσης αναγκάζονται να πάνε στο μέτωπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης