Πλαφόν στις αυξήσεις στα ενοίκια βάζει η Τουρκία ως το 2023

Πλαφόν στις αυξήσεις στα ενοίκια βάζει η Τουρκία ως το 2023

Με τον πληθωρισμό να φτάνει (επισήμως) το 70% η κυβέρνηση βάζει ανώτατο όριο το 25% ως τον Ιούλιο  του 2023, όταν πλέον θα έχουν γίνει και οι προεδρικές εκλογές

turkey
Η Τουρκία θα περιορίσει τις αυξήσεις στα ενοίκια το πολύ στο 25% για έναν χρόνο μέχρι τον Ιούλιο του 2023, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ετήσιο πληθωρισμό που ξεπερνά το 70% (δεν αποκλείεται να είναι πολύ υψηλότερες στην πραγματικότητα) και σε ορισμένες πόλεις οι αυξήσεις των ενοικίων, ανεπισήμως, φτάνουν το 100%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο σημείο του από το 1998, στο 73,5% τον Μάιο, λόγω της αύξησης στις τιμές της ενέργειας.

«Για μια περίοδο ενός έτους, τα ενοίκια θα αυξηθούν το πολύ κατά 25%», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο.

Η στατιστική υπηρεσία (TUIK), που επικρίνεται από την αντιπολίτευση για την ακρίβεια των δεδομένων της, ανέφερε ότι τον Μάιο τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση. Με βάση τους υπολογισμούς από τις αγγελίες ενοικιάσεων και δηλώσεις στελεχών του τομέα των ακινήτων, τα ενοίκια διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Η TUIK απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 4.496 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 115 διασωληνωμένοι και 13 θάνατοι

Ακυρώνονται δεκάδες πτήσεις από το Σαρλ ντε Γκωλ - Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Παρισιού

Μία δασκάλα νεκρή και πέντε τραυματίες χαροπαλεύουν από την τρελή πορεία αυτοκινήτου στο Βερολίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης