Βούτσιτς για ματαίωση επίσκεψης Λαβρόφ: Η Σερβία θα προστατεύσει την αυτονομία στις αποφάσεις

Βούτσιτς για ματαίωση επίσκεψης Λαβρόφ: Η Σερβία θα προστατεύσει την αυτονομία στις αποφάσεις

Σύναντηση του προέδρου της Σερβίας με τον πρέσβη της Ρωσίας - Ο Βούτσιτς θα αποκαλύψει το βράδυ όλο το παρασκήνιο σχετικά με τη ματαίωση της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ

vucic_kosovo
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά την συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ρωσίας, Αλεξάνταρ Μπόκαν-Χερτσένκο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις συνθήκες που εμπόδισαν την άφιξη στο Βελιγράδι του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Σερβία θα προστατεύσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία στη λήψη πολιτικών αποφάσεων, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία και θα ενισχύει τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και εταιρικής συνεργασίας με χώρες σε όλες τις ηπείρους διατηρώντας την στρατιωτική της ουδετερότητα» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Ρώσος πρέσβης ενημέρωσε τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς για τους λόγους που ανάγκασαν τον Σεργκέι Λαβρόφ να ματαιώσει την επίσκεψή του στο Βελιγράδι παρουσιάζοντας όλα τα σχετικά έγγραφα. Κατά τη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε να επισκεφτεί πολύ σύντομα τη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως ανήγγειλε το γραφείο του, θα αποκαλύψει το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της σερβικής δημόσιας τηλεόρασης όλο το παρασκήνιο σχετικά με την ματαίωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Σερβία, σήμερα και αύριο. Στάθηκε ωστόσο αδύνατο να ταξιδέψει αφού η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο δεν έδωσαν άδεια υπέρπτησης στο αεροσκάφος που θα τον μετέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ το κλίμα για Χάρι και Μέγκαν - Έφυγαν άρον άρον πριν ολοκληρωθεί το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής ο Μπόρις Τζόνσον - Σήμερα η ψηφοφορια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης