Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός Γάλλος δημοσιογράφος από πυρά στη διάρκεια εκκένωσης στο Λουχάνσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός Γάλλος δημοσιογράφος από πυρά στη διάρκεια εκκένωσης στο Λουχάνσκ

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο διαπιστευμένος Γάλλος δημοσιογράφος Frédéric Leclerc Imhoff σκοτώθηκε, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διαδικασία εκκένωσης περιοχής κοντά στο Σεβεροντονέτσκ - Την οδύνη του εξέφρασε ο Μακρόν

luhansk_pyra
Ρωσικά στρατεύματα πυροβόλησαν εναντίον μεταφορικού μέσου, που χρησιμοπούνταν για διαδικασία εκκένωσης στην περιοχή του Λουχάνσκ, με συνέπεια να πέσει νεκρός από τα πυρά ένας Γάλλος δημοσιογράφος

Τα θραύσματα της οβίδας διαπέρασαν τη θωράκιση του αυτοκινήτου, κοντά στο Σεβεροντονέτσκ και ο δημοσιογράφος που επεξεργαζόταν το υλικό του για τη διαδικασία της εκκένωσης τραυματίστηκε θανάσιμα στο λαιμό.



Την είδηση ανέφερε στο Telegram ο τοπικός περιφερειάρχης Serhiy Gaidai. Ο Gaidai «ανέβασε» και τη διαπίστευση του δημοσιογράφου, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι ο Frédéric Leclerc Imhoff, ενώ βρισκόταν στην Ουκρανία για λογαριασμό του BFMTV.

dimosiografos1


Κλείσιμο

«Σήμερα το θωρακισμένο όχημα εκκένωσης πήγε να παραλάβει 10 άτομα από την περιοχή και βρέθηκε αντιμέτωπο με εχθρικά πυρά. Θραύσματα από τις χειροβομβίδες διαπέρασαν τη θωράκιση του αυτοκινήτου, θανάσιμο τραύμα στο λαιμό δέχτηκε ένας διαπιστευμένος Γάλλος δημοσιογράφος που έκανε ρεπορτάζ για την εκκένωση, ενώ ένας αστυνομικός σε περιπολία σώθηκε από ένα κράνος» έγραψε ο Gaidai.

Την οδύνη του εξέφρασε ο Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ, 32 ετών, στην Ουκρανία. «Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών».

Ειδήσεις σήμερα:

Στις 6 Ιουνίου η δίκη για τη σφαγή του επιχειρηματία με κουζινομάχαιρο από 33χρονο stalker στη Ναύπακτο

«Το έκανα για τον πλανήτη» λέει ο άντρας που έριξε τάρτα α λα κρεμ στη «Μόνα Λίζα» στο Λούβρο

Ο χάρτης με τα «κρούσματα» ενδοοικογενειακής βίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Δείτε ανά περιοχή

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης