Ρώσος μισθοφόρος «Wagner» αποκαλύπτει: Πολεμήσαμε στο Ντονμπάς αν και ο Πούτιν αρνείται την ύπαρξή μας

Ρώσος μισθοφόρος «Wagner» αποκαλύπτει: Πολεμήσαμε στο Ντονμπάς αν και ο Πούτιν αρνείται την ύπαρξή μας

Ο Μαράτ Γκαμπιντούλ μιλώντας στη γαλλική Liberation είναι ο πρώτος που παραδέχεται ότι μαχητές της «Wagner» πολέμησαν για λογαριασμό της Μόσχας - «Δεν έχω μετανιώσει για όσα έκανα», λέει ο πρώην διοικητής της ομάδας Wagner

wagner_group_art
Ο αξύριστος άνδρας που απεικονίζεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Liberation», είχε προσληφθεί ως μισθοφόρος της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Wagner».

Ο Μαράτ Γκαμπιντούλιν, πρώην διοικητής του ιδιωτικού στρατού του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ο πρώτος που παραδέχεται ότι μαχητές της «Wagner» πολέμησαν στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας και στο μέτωπο της Συρίας.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου ανέκαθεν αρνούνταν την ύπαρξη των μισθοφόρων αυτών.


Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα, ο Γκαμπιντούλιν πίστευε ότι εργαζόταν για έναν «ευγενή» σκοπό προτού γυρίσει την πλάτη στην προηγούμενη ζωή του, όπως λέει.

Ο Μαράτ Γκαμπιντούλιν ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει μετανιώσει για τα όσα έκανε. Λέει ότι δεν είναι κάποιος που αποφάσισε εν μία νυκτί να στραφεί εναντίον της οργάνωσης στην οποία ανήκε για να την καταγγείλει».

«Όχι. Ο Μαράτ είναι στρατιώτης». Με τα λόγια αυτά ξεκινά η αφήγησή του στη γαλλική εφημερίδα. Ο ίδιος αποκαλύπτει επίσης ότι, ο Ντμίτρι Ούτκιν, ιδρυτής της ιδιωτικού στρατού του Πούτιν «Wagner» είχε το ψευδώνυμο «Μπετόβεν» ενώ ο ίδιος την κωδική ονομασία «M-0346».

Αποκαλούσε μάλιστα τον εαυτό του «Ded» (στα ρωσικά ο παππούς) επειδή στα 49 του, ήταν ένας από τους παλαιότερους μισθοφόρους της «Wagner». Ως έφηβος, ο Μαράτ Γκαμπιντούλιν, λάτρευε τις σοβιετικές ταινίες δράσης. Το μεγάλο του όνειρο, όμως, ήταν να κάνει καριέρα στο στρατό.

Προσελήφθη στον ιδιωτικό στρατό του Πούτιν που αποτελείται από δέκα χιλιάδες επίλεκτους Ρώσους μισθοφόρους που έχουν εμπλακεί σε πολεμικές συγκρούσεις. Επικεφαλής της οργάνωσης «Wagner» είναι ο Ντμίτρι Ούτκιν και χρηματοδότης ο έμπιστος του Πούτιν, Ρώσος ολιγάρχης Γεβγένι Πριγκοτσίν.

Κλείσιμο
Για τον ύπατο εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, η Wagner είναι μία παραστρατιωτική ομάδα με την δράση της οποίας η Ρωσία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει διάφορες χώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρεκόρ 28 ετών έκανε ο πληθωρισμός: Έφτασε στο 10,2% τον Απρίλιο

Έγιναν viral οι «τίγρεις» που εμφανίστηκαν στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας

Χωρίς ενσυναίσθηση ο Αναγνωστόπουλος - «Δεν τον ένοιαζε ούτε το παιδί του» κατέθεσε ψυχίατρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης