Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύμφωνα με Βρετανούς βουλευτές έχουν σκοτωθεί 3.000 μισθοφόροι της Wagner

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύμφωνα με Βρετανούς βουλευτές έχουν σκοτωθεί 3.000 μισθοφόροι της Wagner

Η σκιώδης ομάδα κρούσης του Ρώσου προέδρου φαίνεται ότι έχει εμπλακεί σε εγκλήματα πολέμου που τελέστηκαν στο ουκρανικό έδαφος

wagner-army
Σχεδόν 8.000 μισθοφόροι από τη διαβόητη ομάδα Wagner έχουν αναπτυχθεί από τη Ρωσία στην Ουκρανία προκειμένου να ενισχύσουν την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο όπως ανέφεραν Βρετανοί βουλευτές οι μισθοφόροι του Πούτιν  έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες.

Ο Κρίστο Γκρόζεφ εκτελεστικός διευθυντής του ερευνητικού ιστότοπου Bellingcat έδωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με τα οποία  3.000 μέλη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας (PMC) πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης.

Όπως σημειώνει η Daily Mail  η σκιώδης ομάδα - έχει συνδεθεί με μια σειρά από φόνους, βιασμούς και εγκλήματα πολέμου σε όλο τον κόσμο - είναι γνωστή ως ο ιδιωτικός στρατός του Πούτιν που εκτελεί τη «βρώμικη» δουλειά. Κατά το παρελθόν έδρασε στη Συρία όπου ανέπτυξαν τη φήμη τους μέσω των ωμότητων που είχαν επιδοθεί. Πηγές που βρίσκονται μέσα στον πυρήνα μίας εκ των τριών ομάδων μισθοφόρων που εμπλέκονται στον πόλεμο αναφέρουν ότι ο αριθμός των μισθοφόρων που πολεμούσαν στο πλευρό των Ρώσων ήταν  «πολύ μεγαλύτερος» από ό,τι αναμενόταν.

Ανάμεσά τους υπήρχαν και 200 άτομα που στάλθηκαν στο Κίεβο ως μέλη μίας αποτυχημένης αποστολής «ανίχνευσης και δολοφονίας» πολιτικών προσώπων. Παράλληλα ένας μεγάλος αριθμός μισθοφόρων αναπτύχθηκε μέσω νηοπομπών που προχώρησαν στο Κίεβο έχοντας ξεκινήσει από τη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τον κ. Γκρόζεφ οι μισθοφόροι ήταν παρόντες και στη Μπούτσα όπου υπήρξαν μερικά από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με το Παρατήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μάλιστα πρόσθεσε πως ένα πρώην μέλος της ομάδας του είχε πει κάτα το παρελθόν ότι οι μισθοφόρο επέλαξαν να πολεμήσουν επειδή τους άρεσε να σκοτώνουν.

«Περίπου το 10 με 15% είναι κοινωνιοπαθείς, άνθρωποι που πηγαίνουν εκεί μόνο και μόνο επειδή θέλουν να σκοτώσουν. Είναι αιμοδιψείς, δεν είναι απλώς άρρωστοι με την αδρεναλίνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κρίστο Γκρόζεφ.

«Αν κοιτάξετε τη Μπούτσα και άλλες περιοχές, υπάρχει το ίδιο μοτίβο που είδατε στη Συρία, όπου ανέκριναν, βασάνιζαν και αποκεφάλιζαν ανθρώπους», είπε ακόμη.


Ειδήσεις σήμερα:

Tεστ DNA για τη Μαλένα και την Ίριδα θα ζητήσει o Μάνος Δασκαλάκης

Γιατρός-ήρωας γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή στο Χάρκοβο - Δείτε βίντεο

Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά F-16 πάνω από Ζουράφα, Παναγιά και Οινούσσες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης