Παραμένει το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων την ημέρα στον Τραμπ για παρακώλυση δικαιοσύνης

Παραμένει το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων την ημέρα στον Τραμπ για παρακώλυση δικαιοσύνης

Δικαστήριο έκρινε ότι  η εταιρεία Trump Organization, που διαχειρίζεται ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα σε όλον τον κόσμο, παρείχε παραπλανητικές πληροφορίες στις τράπεζες και τις φορολογικές αρχές

25609747
Δικαστήριο στη Νέα Υόρκη απέρριψε αίτημα που υπέβαλε δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει την καταδίκη του πρώην προέδρου για παρακώλυση της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον διατήρησε το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων την ημέρα που θα πρέπει να καταβάλει επειδή αγνόησε την κλήτευση της γενικής εισαγγελίας της Νέας Υόρκης να παραδώσει έγγραφα σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογενειακής εταιρείας Trump Organization.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον είπε ότι δεν τον ικανοποιεί η ένορκη κατάθεση που υπέβαλε ο Τραμπ και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο πρώην πρόεδρος ερεύνησε ενδελεχώς για να εντοπίσει τα έγγραφα που του ζητά η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς.

«Εκπλήσσομαι που φαίνεται ότι δεν έχει κανένα έγγραφο, όλα βρίσκονται στην εταιρεία», είπε ο δικαστής.

Η Τζέιμς υποστηρίζει ότι από την έρευνά της βρήκε αποδείξεις ότι η εταιρεία Trump Organization, που διαχειρίζεται ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα σε όλον τον κόσμο, παρείχε παραπλανητικές πληροφορίες στις τράπεζες και τις φορολογικές αρχές ώστε να εξασφαλίζει δάνεια και φοροαπαλλαγές.

Ο Τραμπ αρνείται ότι διέπραξε απάτη και υποστηρίζει ότι η έρευνα είναι πολιτικά υποκινούμενη επειδή η Λετίσια Τζέιμς εξελέγη στο αξίωμά της με τους Δημοκρατικούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Προς την Οδησσό στρέφεται ο Πούτιν – 33 δισεκατομμύρια βοήθεια στέλνει ο Μπάιντεν στο Κίεβο

Άιρλαντ Μπάλντουιν: Το αλκοόλ, ο εθισμός στα χάπια και οι διατροφικές διαταραχές


Μάνος Δασκαλάκης: Στο φως η κατάθεσή του - Τι λέει για τους θανάτους των παιδιών και τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης