Πτώχευσε ο συνωμοσιολόγος Αλεξ Τζόουνς – Υποστήριζε ότι τα θύματα της σφαγής του Σάντι Χουκ ήταν «ηθοποιοί»

Πτώχευσε ο συνωμοσιολόγος Αλεξ Τζόουνς – Υποστήριζε ότι τα θύματα της σφαγής του Σάντι Χουκ ήταν «ηθοποιοί»

Ο ακροδεξιός ιδιοκτήτης ιστοτόπων υποστήριζε ότι η σφαγή σε σχολείο 20 νηπίων και έξι ενηλίκων το 2012 ήταν σκηνοθετημένη από πολεμίους της οπλοκατοχής - Μηνύσεις σε βάρος του από γονείς των θυμάτων

alex-jones
Ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς, σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί πολλές αγωγές από γονείς θυμάτων της σφαγής στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ το 2012, κήρυξε σε πτώχευση τον ιστότοπο Infowars, μέσα από τον οποίο διέδιδε τις «θεωρίες» του.

Με την προσφυγή στο «κεφάλαιο 11» του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, ο Τζόουνς μπορεί να παγώσει τις διαδικασίες ενώπιον των αστικών δικαστηρίων, ώστε να του δοθεί χρόνος να αναδιαρθρώσει τις εταιρείες του, οι οποίες μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία.

Ο ιδρυτής του Infowars, ενός ακροδεξιού ιστότοπου που πρόβαλε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, διώκεται εδώ και πολλά χρόνια από τους γονείς των μαθητών του Σάντι Χουκ, στο Νιούτον του Κονέκτικατ που σόκαρε τις ΗΠΑ το 2012. Στο σχολείο έχασαν τη ζωή τους 20 μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού και έξι ενήλικες, δάσκαλοι στο σχολείο.

Ο Τζόουνς υποστήριζε, ωστόσο, ότι η σφαγή ήταν σκηνοθετημένη από αντιπάλους της οπλοκατοχής και ότι παιδιά και γονείς ήταν... ηθοποιοί.

Είναι τόσο μεγάλη η επίδραση όσων έλεγε αυτά τα χρόνια ο Τζόουνς ώστε οι γονείς ενός από τα θύματα αναγκάστηκαν να μετακομίσουν 10 φορές και να ζουν πλέον κρυμμένοι. Η παρενόχληση από τους οπαδούς του Τζόουνς ήταν συνεχής, ανέφεραν οι New York Times.

Οι γονείς των μαθητών προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον του Τζόουνς, ζητώντας του να παρουσιάσει λογιστικά έγγραφα, αφού υποστήριζαν ότι κέρδισε εκατομμύρια δολάρια διαδίδοντας τις θεωρίες του. Ο ίδιος παραδέχτηκε κατόπιν δημοσίως ότι οι δολοφονίες των παιδιών ήταν αληθινές.

Alex Jones' Deposition On Sandy Hook Shooting



Ο 48χρονος Τζόουνς διώκεται από δικαστήρια του Τέξας (όπου εδρεύει η εταιρεία του Τζόουνς) και του Κονέκτικατ. Τον Νοέμβριο, μια δικαστής του Κονέκτικατ είπε ότι μπορεί να του επιβληθεί να καταβάλει αποζημιώσεις στους γονείς.

Κλείσιμο
Η κήρυξη πτώχευσης αφορά επίσης τις εταιρείες Alexander (σ.σ. από το πλήρες όνομά του), Jones IWHealth και Prison Planet TV.

Οι οικογένειες των θυμάτων τον Μάρτιο απέρριψαν την πρόταση του Τζόουνς για εξωδικαστικό συμβιβασμό που έφτανε τα 120.000 δολάρια για τις 13 οικογένειες που κινήθηκαν εναντίον του. Όπως σημειώνει το Reuters, οι οικογένειες τόνιζαν ότι η πρόταση είναι ένας ελιγμός του Τζόουνς για να μην αναλάβει τις ευθύνες του για το πώς εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία για να περάσει τις «θεωρίες» του.

Εξαιτίας και συνωμοσιολογικού λόγου του και του λόγου μίσους που εκπέμπει, ο Τζόουνς έχει αποκλειστεί από το Facebook, το Twitter και το YouTube.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Το σχέδιο για την ακρίβεια: Ρεύμα σε τιμές προ κρίσης από τον Μάιο

Μακρόν: Με ανοιχτό πουκάμισο που αποκαλύπτει το δασύτριχο στήθος του σε νέες «παρασκηνιακές» φωτογραφίες

Επίδομα βενζίνης: Ανοίγει σε λίγες ημέρες η πλατφόρμα, πώς θα κάνετε την αίτηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης