Η αινιγματική ανάρτηση του πρωθυπουργού της Σλοβενίας για το εάν έφτασαν στο Κίεβο για τη συνάντηση με τον Ζελένσκι

Η αινιγματική ανάρτηση του πρωθυπουργού της Σλοβενίας για το εάν έφτασαν στο Κίεβο για τη συνάντηση με τον Ζελένσκι

Είχε γίνει γνωστό πως μαζί με τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας και της Τσεχίας θα βρίσκονταν σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα προκειμένου να συναντήσουν τον Ζελένσκι

zelensky_volo
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει προς το παρόν την επίσκεψη των πρωθυπουργών της Τσεχίας Πετρ Φιάλα, της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα και της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέσκι στο Κίεβο.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και θα ξεκινούσε από πολωνικό έδαφος προκειμένου να κατευθυνθούν στην ουκρανική πρωτεύουσα και να συναντηθούν με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μάλιστα σύμφωνα με σύμβουλο του Πολωνού πρωθυπουργού, η αντιπροσωπεία πέρασε τα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας γύρω στις 09:00 ώρα Ελλάδος.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Janez Janša με αναρτήσεις του στο Twitter μιλά για στήριξη της Ουκρανίας λέγοντας πως η θέση της είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν έχουν φτάσει στο Κίεβο και εάν έχουν συναντήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
jansa-56
Γιάνεζ Γιάνσα, Πρωθυπουργός της Σλοβενίας
Κλείσιμο


Όπως γράφει ο ίδιος, είναι πολύ χαρούμενος που φέρνει στο Κίεβο και τον Ζελένσκι ένα μήνυμα από τον γραμματέα του ΟΟΣΑ πως υπάρχει δέσμευση για υποστήριξη σχετικά με την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Στην συνέχεια σε νήμα αναρτήσεων ο Janša αναφέρει πως μαζί με τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας και της Τσεχίας θέλουν να ξεκαθαρίσουν ότι η «Ουκρανία είναι μία ευρωπαϊκή χώρα» και πως σύντομα θα είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην συνέχεια αναφέρει πως οι θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ απειλούνται και πλέον τις υπερασπίζονται οι Ουκρανοί με τις ζωές τους. «Σας ευχαριστώ που όχι μόνο υπερασπίζεστε την πατρίδα σας και την Ευρώπη ως έδαφος, αλλά για την υπεράσπιση του ίδιου του πυρήνα των ευρωπαϊκών αξιών και του τρόπου ζωής μας. Ο αγώνας σας είναι ο αγώνας μας και μαζί θα νικήσουμε», γράφει.

Δείτε τις αναρτήσεις του:



«Στο Κίεβο, πέραν μιας ισχυρής ένδειξης στήριξης προς την Ουκρανία, ένα πακέτο ξεκάθαρης στήριξης θα παρουσιαστεί από τους πρωθυπουργούς», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του Πολωνού πρωθυπουργού Μίχαλ Ντβορτσίκ προσθέτοντας ότι οι ηγέτες θα μιλήσουν για λογαριασμό της ΕΕ.

polonos-tsexos-56
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέσκι με τον Τσέχο ομόλογό του Πετρ Φιάλα


«Ο σκοπός της επίσκεψης είναι να επιβεβαιωθεί η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην εθνική κυριαρχία και στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι επίσης να παρουσιαστεί ένα ευρύ πακέτο στήριξης για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς», έγραψε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζελένσκι στους ηγέτες της Ευρώπης: Βοηθήστε να σταματήσουμε την ρωσική πολεμική μηχανή γιατί μετά... οι Ρώσοι θα έρθουν σε σας

Ακρίβεια - Οικονόμου: Οι πολίτες θα πληρώνουν τη βενζίνη φθηνότερα από την τιμή της αντλίας

Κρήτη: Η βάφτιση στο Ηράκλειο που έγινε viral γιατί άρπαξε... φωτιά η νονά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης