Εισβολή στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η επίθεση στη Ζαπορίζια μπορούσε να βάλει τέλος στην ιστορία της Ευρώπης

Εισβολή στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η επίθεση στη Ζαπορίζια μπορούσε να βάλει τέλος στην ιστορία της Ευρώπης

Πολεμάμε έναν ανώτερο αριθμητικά αντίπαλο, αλλά βρίσκεται έτη φωτός μακριά από την αξιοπρέπειά μας, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος

zelensky_photo_art
Πρωινό μήνυμα για άλλη μια δύσκολη νύχτα που έζησε η Ουκρανία, μετά τον βομβαρδισμό και στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, έστειλε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Επιβιώσαμε από μια νύχτα που θα μπορούσε βάλει τέλος στην ιστορία της Ουκρανίας και της Ευρώπης, καθώς ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Πολεμάμε ενάντια σε έναν ισχυρό εχθρό που μας ξεπερνά σε αριθμό. Που μας ξεπερνά σε τεχνολογία. Μα βρίσκεται χίλια έτη φωτός μακριά από τους κανονικούς και αξιοπρεπείς ανθρώπους. Επιβιώσαμε μια νύχτα που θα μπορούσε να σταματήσει την ιστορία της Ουκρανίας και της Ευρώπης. Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Και συνέχισε: «Μην απελπίζεστε, η Ουκρανία δεν θα παραδώσει όσα είναι δικό μας. Δείξτε τη σημαία, τον ύμνο μας, το εθνικό μας πνεύμα!»



«Ρωσικέ λαέ, θέλω να απευθύνω έκκληση: πώς είναι αυτό δυνατόν; Επειτα από όλα αυτά για τα οποία πολεμήσαμε το 1987 εναντίον της καταστροφής του Τσερνόμπιλ», είπε ο Ζελένσκι ανακαλώντας μνήμες της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής παγκοσμίως. «Πρέπει να...βγείτε στους δρόμους και να πείτε ότι θέλετε να ζήσετε, θέλετε να ζήσετε σε μια Γη χωρίς ραδιενεργό μόλυνση. Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η Ρωσία, η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα σύνορα της χώρας σας».

Παράλληλα, ο Ζελένσκι ζήτησε να ενισχυθούν οι δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας. «Μια άμεση ενίσχυση των κυρώσεων κατά του πυρηνικού κράτους τρομοκράτη είναι απαραίτητη».

Τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στο πυρηνικό εργοστάσιο, ο Ζελένσκι είχε πει: «Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει τώρα. Φλέγεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή, ρωσικά τανκς ρίχνουν σε πυρηνικές μονάδες. Αυτές είναι δεξαμενές εξοπλισμένες με κάμερες θερμικής απεικόνισης. Ξέρουν δηλαδή που ρίχνουν, έχουν προετοιμαστεί για αυτό!».



Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που ρωσικό τανκ στοχεύει το κονβόι των Ελλήνων στην Ουκρανία - Δείτε βίντεο

«Όχι στον πόλεμο» φώναξαν δημοσιογράφοι ρωσικού καναλιού πριν «πέσει μαύρο» από τον Πούτιν - Δείτε βίντεο

Το άγνωστο περιστατικό μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας από την Πάτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης